5 πράγματα που δεν ξέραμε για το Bazaraki και μας εντυπωσίασαν 

Χωρίς αμφιβολία, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το Bazaraki είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για αγοραπωλησίες στην Κύπρο, ειδικά αν ψάχνετε για ακίνητο ή αυτοκίνητο. 

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πωλείται στην Κύπρο (ΦΩΤΟ) <<<

Στο 9ο επεισόδιο της εκπομπής Future Talks είχαμε μαζί μας τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Χρήστο Κυλιακούδη, ο οποίος μοιράστηκε την πορεια της πλατφόρμας, απο τα αρχικά της στάδια μέχρι σήμερα, καθώς και τα μελλοντικά της σχέδια.

Παρόλο που το Bazaraki είναι ευρέως γνωστό, και αν οδηγείτε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού σίγουρα θα είδατε τις γιγαντο-ταμπέλες, υπάρχουν αρκετά σημεία που το αφορούν τα οποία πιθανότατα να μην γνωρίζατε και μάλλον θα σας βρουν προ εκπλήξεως. Παραθέτω λοιπόν τα πέντε σημεία που μας εντυπωσίασαν στην συνέντευξη του Future Talks για το Bazaraki:

1.    Ιδρύθηκε το 2007 απο δύο Ολλανδούς που ζούσαν στην Κύπρο.

2.    Το 2017 αγοράστηκε απο επενδυτές και έγινε μέλος μιας οικογένειας εταιρειών eCommerce που λειτουργούν κάτω απο παρόμοιες τεχνολογίες, και δραστηριοποιούνται σε χώρες όπως η Μογγολία και η Τζαμάικα. 

3.    Έχει 550,000 εγγεγραμμένους χρήστες, 70,000 εκ των οποίων είναι πωλητές στην πλατφόρμα, 750,000 μοναδικούς επισκέπτες και 45,000,000 pageviews τον μήνα, και πέραν των 300,000 ενεργών αναρτήσεων τις τελευταίες 30 ημέρες.

4.    Με βάση μελέτης που διεξήγαγε η εταιρεία, 75% της Κύπρου γνωρίζει το Facebook και 65% το Bazaraki. Επίσης το Bazaraki έχει περισσότερους χρήστες απο το Instagram στην Κύπρο.

5.    Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες της και offline με σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους χρήστες της. Εντός του 2021 θα πραγματοποιεί πιστοποιημένο έλεγχο της κατάστασης και λειτουργίας του αυτοκινήτου από εξειδικευμένους τεχνικούς.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κατα την διάρκεια της εκπομπής τονίστηκε ότι ο τομέας του λιανικού εμπορίου αλλάζει ριζικά, μέσω της ψηφιοποίησης, καθώς ήδη μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού έχουν κλείσει φυσικά καταστήματα και αύξησαν την διαδικτυακή τους παρουσία, και παράλληλα οι ηλικίες 65 χρονών και άνω ξεκίνησαν να ψωνίζουν διαδικτυακά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την όλη την συνέντευξη εδώ.

*To Future Talks είναι νέα εβδομαδιαία εκπομπή στο Digital, με τον Μιχάλη Τυρίμο, που επικεντρώνεται σε θέματα καινοτομίας, startups και επενδύσεων. Προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 12:05. Ο κύριος χορηγός της εκπομπής είναι η Cytamobile Vodafone.

 
1050