Ανέκτησε τα $23.000 το Bitcoin – Θετικό μομέντουμ στα cryptos

Tο Bitcoin κατέγραφε άνοδο 1,14% στα 23.192 δολάρια

Κοντά σε υψηλό δύο μηνών πλησίασε το Bitcoin, ανακτώντας τα 23.000 δολάρια και συμπαρασύροντας ανοδικά την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το θετικό μομέντουμ της αγοράς αποδίδεται στην διάχυτη αισιοδοξία στις αμερικανικές αγορές ενόψει της ανακοίνωσης των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν τις 2 μ.μ. ώρα Κύπρου, το Bitcoin κατέγραφε άνοδο 1,14% στα 23.192 δολάρια. Το Ethereum με άνοδο 2,27 δολάρια άγγιξε τα 1.664 δολάρια. Επίσης, ανοδική πορεία με κέρδη 3,48% ακολουθεί το Solana, όπως και το Cardano (1,65%) και το Avalanche (2,36%).

Υπενθυμίζεται πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχεται πλήγματα τους τελευταίους μήνες, ενώ φαίνεται να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq. Το Bitcoin έχει «κολλήσει» σε χαμηλά – σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2021 – επίπεδα, ιδίως λόγω της ανησυχίας για την επίπτωση της επιθετικής νομισματικής πολιτικής της Fed στην αμερικανική οικονομία.

>>Διαβάστε επίσης: Crypto: Η BlackRock δίνει το «φιλί της ζωής» στην Coinbase<<

Οι επενδυτές φαίνεται πως παρακολουθούν στενά τα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, τους τελευταίους έξι μήνες, το Bitcoin ανταποκρίνεται με έντονες διακυμάνσεις περίπου 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σχετικής έκθεσης από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

>>Διαβάστε επίσης: Υποχωρεί για τρίτη ημέρα το Bitcoin εν μέσω ανησυχίας για Ταϊβάν<<

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη μέση εκτίμηση αναμένεται να προστεθούν 250.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, χαμηλότερα από την αύξηση κατά 372.000 θέσεις που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα.

moneyreview.gr

 
1784
Thumbnail