Ατζέντα Εκδηλώσεων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 28/5 - 4/6

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για θέματα έρευνας, καινοτομίας και startups

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΠΑΝΗΣ ΠΙΕΡΗ

Κάθε Σάββατο θα σας προτείνουμε ατζέντα με σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για θέματα έρευναςκαινοτομίας και startups. Εκδηλώσεις που διεξάγονται είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία στην Κύπρο και το εξωτερικό. 

 

Becoming Strong & Successful in Public Speaking, Idea Pitching and Storytelling
28 Μαίου 2022

Το Startup Grind Cyprus διοργανώνει εκδήλωση στην Λάρνακα με καλεσμένο τον γνωστό εκπαιδευτή για public speaking Georg Schmidt. Η εκδήλωση διεξάγεται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Λάρνακα το Σάββατο, 28 Μαίου 2022 στις 6μμ. 

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

NFTs and Financial Fraud Prevention
30 Μαίου 2022

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το City University of London διοργανώνουν σεμινάριο για NFTs. Η σειρά των σεμιναρίων συνεχίζεται αυτό το μήνα με θέμα «NFTs and Financial Fraud Prevention». Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν πρόσφατα αποτελέσματα που θα επιτρέψουν στο κοινό να κατανοήσει την τιμολόγηση NFT και τις στατιστικές ιδιότητες της αγοράς. Θα παρουσιαστούν αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης για τη διερεύνηση της προβλεψιμότητας των πωλήσεων NFT και πώς τα οπτικά χαρακτηριστικά είναι καλοί προγνωστικοί παράγοντες για την τιμή. Ο ρόλος της σπανιότητας στη διαμόρφωση της αγοράς των NFT θα συζητηθεί επίσης μαζί με νομικά ζητήματα και θέματα που σχετίζονται με απάτη σε αυτού του είδους τα μάρκες. Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση σε πάνελ.

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

Connect Day 2022
31 Μαίου 2022

Το Connect Day 2022 είναι η κύρια εκδήλωση matchmaking του ViennaUP'22 για νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες/ΜΜΕ και επενδυτές. Χάρη στη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς για πρώτη φορά η εκδήλωση θα είναι μια ολοήμερη υβριδική εκδήλωση.

Η Connect Day δεν είναι μια τυπική εκδήλωση αγοραστή συναντά πωλητή - Έχει να κάνει με την καινοτομία. Επικεντρώνεται σε εταιρείες που αναζητούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες start-up (innovation inflow). Επιπλέον, η εκδήλωση υποστηρίζει επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις για να έρθουν σε επαφή με επενδυτές που εστιάζουν στις επενδύσεις σε αρχικό στάδιο και σε επενδύσεις VC.

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

Δεύτερη Έκθεση Καινοτομίας του Cyprus Seeds
1η Ιουνίου 2022

Το Cyprus Seeds, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο, διοργανώνει Έκθεση Καινοτομίας (Ιnnovation Showcase) για να γιορτάσει την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την 1η  Ιουνίου 2022, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Κώστας Στεφανή του Ινστιτούτου Κύπρου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει  στις oμάδες του Cyprus Seeds την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό και σε πιθανούς επενδυτές από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

ECOXCYPRUS Meetup #10
2 Ιουνίου 2022

Η κοινότητα EcoXCyprus διοργανώνει συναντήσεις δικτύωσης κάθε Πέμπτη στην Λεμεσό. Στόχος της κοινότητας είναι να ενώνει επιχειρηματίες και άτομα της τεχνολογίας. Οι συνάντησεις αρχίζουν στις 7.30μμ στο Diamante Blu. Διοργανωτής των συναντήσεων ο Panis Pieri. 

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

The Business Impact of Cyberattacks in Retail
2 Ιουνίου 2022

Σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τεχνολογίες που βασίζονται σε δεδομένα για να βελτιώσουν την προσέγγιση πελατών, να ενισχύσουν τις πωλήσεις και να αυξήσουν την παραγωγικότητα, οι έμποροι λιανικής ανοίγονται σε νέες απειλές. Η ψηφιακή οικονομία φέρνει συναλλαγές χωρίς μετρητά, τεχνολογία διαχείρισης αποθεμάτων και ευρεία ανάπτυξη συστημάτων σημείων πώλησης (POS) που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα. Αυτά, ωστόσο, δημιουργούν κερκόπορτες ασφαλείας σε οργανισμούς που καθιστούν τη βιομηχανία λιανικής ακαταμάχητο στόχο για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. H Odyssey Cybersecurity διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο. 

Πληροφορίες και εγγραφές


ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ JA StartUp 2022
3 Ιουνίου 2022

Δημιουργικότητα και καινοτομία στην επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα, στην ίδια την ανθρώπινη εξέλιξη.   Η αξία αυτών των εννοιών θα πρέπει να αναγνωρίζεται, να ενθαρρύνεται και να προωθείται με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο.  Ο Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus) συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και της καινοτομίας, διοργανώνει τον Τελικό και Τελετή Βράβευσης του προγράμματος «JA StartUp 2022» την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 μεταξύ των ωρών 16:30 – 20:00 στο Αμφιθέατρο Τάσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό.

Πληροφορίες και Εγγραφές


Ευκαιρία δικτύωσης: Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Cluster 6 – Τρόφιμα, Βιοοικονομία, Φυσικοί Πόροι, Γεωργία και Περιβάλλον
Εγγραφές μέχρι 8 Ιουνίου 2022

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες για επικείμενη εκδήλωση δικτύωσης (Brokerage Event) με τίτλο “Social Sciences and Humanities in Cluster 6 – Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment”, η οποία θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 15-16 Ιουνίου 2022 και διοργανώνεται από το Queen’s University Belfast σε συνεργασία με το Enterprise Ireland και το Enterprise Europe Network.

Στόχος της εκδήλωσης δικτύωσης είναι να διευκολύνει τη συμπερίληψη εταίρων από τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες σε προτάσεις έργων στα πεδία των Τροφίμων, της Βιοοικονομίας, των Φυσικών Πόρων, της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος (Cluster 6 του Ορίζοντα Ευρώπη, του Προγράμματος Πλαίσιο της Ε.Ε. για Έρευνα και Καινοτομία 2021-2027).

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

2nd Credit Risk Management Forum 
Καινοτόμες προσεγγίσεις αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων
7 Ιουνίου 2022

Η Infocredit Group διοργανώνει το Credit Risk Management Forum με στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στους βασικούς όρους και έννοιες σε ό,τι αφορά τη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου. Σε μια εποχή αυξημένης αβεβαιότητας η επισήμανση, αξιολόγηση και μεθόδευση της αντιμετώπισης κινδύνων και απειλών κάθε τύπου, από τα χρηματοπιστωτικά ή νομικά προβλήματα μέχρι τις λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις ή και τις φυσικές καταστροφές έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κρίσιμο χαρακτηριστικό μιας επιτυχημένης επιχείρησης είναι η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας διαχείρισης κινδύνου της: όσο καλύτερη είναι η διαδικασία, τόσο μεγαλύτερη βεβαιότητα υπάρχει για την ευημερία της και των δυνατοτήτων για μακροχρόνια ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

ΤΕΠΑΚ: Διοργανώνει θερινό Σχολείο για διδακτορικούς φοιτητές
Εγγραφές μέχρι τις 8 Ιουνίου 2022

Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), διοργανώνει Θερινό Σχολείο που απευθύνεται σε διδακτορικούς/ές φοιτητές/τριες των 8 πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+) και όχι μόνο, με τίτλο «From Zero to PhinisheD». Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, στις 04 - 08 Ιουλίου 2022.

Πληροφορίες και Εγγραφές

 

2ο SΤΕΑΜers Summer School 2022
Εγγραφές μέχρι 10 Ιουνίου 2022

Θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας μια καινοτόμα, διασκεδαστική, ομαδική, καλοκαιρινή δραστηριότητα με άφθονο παιχνίδι, που θα συμβάλει στην κοινωνικοποίησή του;

Το 2ο SΤΕΑΜers Summer School 2022 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου είναι και πάλι εδώ! Το πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων έρχεται για να προσφέρει ευχάριστη και πρωτότυπη απασχόληση σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών (παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την Δ’, Ε΄ και Στ’ Δημοτικού). Το Summer School του Οργανισμού Νεολαίας είναι ακόμα μια δραστηριότητα για τη νεολαία η οποία εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων που διεξάγονται φέτος σε όλη την Ευρώπη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Πληροφορίες και Εγγραφές

Πάνης Πιερή
 
2016