Το Bitcoin απέκτησε αντίπαλο: Πάνω από τα $2.000 το Ether

Η τρέχουσα άνοδος αναμένεται να προσελκύσει νέα και «φρέσκια» αγοραστική δραστηριότητα

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά, καθώς το ράλι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διευρύνεται πέρα ​​από το Bitcoin.

Το Ether σημείωσε αύξηση έως και 2,3% στα 2.014 δολάρια σήμερα Παρασκευή, ενώ φέτος έχει καταγράψει αύξηση περίπου 170%. Ο δείκτης του Bloomberg Galaxy Crypto έχει ενισχυθεί περίπου 3%, ενώ το Bitcoin έχει σημειώσει διπλάσια άνοδο φέτος.

«Η τρέχουσα άνοδος πιθανότατα θα προσελκύσει νέα και «φρέσκια» αγοραστική δραστηριότητα», δήλωσε ο Julius de Kempenaer, ανώτερος αναλυτής στο StockCharts.com, προσθέτοντας ότι «το Ether υπερνικά το Bitcoin σε απόδοση».

Όπως αναφέρει το Bloomberg η κούρσα ανόδου που κατέγραψε το Bitcoin το περασμένο έτος αντικατοπτρίζει την πληθώρα των «πακέτων» ενίσχυσης που διοχετεύτηκαν στην παγκόσμια οικονομία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Ωστόσο αρκετοί προειδοποιούν ότι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων είναι μια κερδοσκοπική φούσκα που πιθανότατα θα εκραγεί.

Το Ether έχει χρηματιστηριακή αξία στα περίπου 230 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα περίπου 1,1 τρισ. δολάρια του Bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.com.

V

newmoney.gr

Tags
 
793