Blockchain: Η σπουδή του μέλλοντος – Πού θα την βρεις Κύπρο

Για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και ειδικά για τις ευκαιρίες από την τεχνολογία blockchain, μίλησε στην Digital, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γιώργος Γιαγλής.  Οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 

Στις μεγάλες προοπτικές του Blockchain και πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να δώσει σίγουρη δουλειά με πολύ καλές αποδοχές αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γιώργος Γιαγλής, μιλώντας στο Business Hour By Brief

«Το blockchain έχει εφαρμογή σε πάρα πολλούς τομείς. Ξεκινήσαμε από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι λογικό έχει όμως πολύ μεγάλη εφαρμογή στις ασφάλειες, στην υγεία, στο εμπόριο - δηλαδή τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας- και logistics κα στην ενέργεια. Νομίζω δεν θα υπάρξει τομέας της οικονομίας σε 10-20 χρόνια από σήμερα που δεν θα έχει επηρεαστεί από το blockchain», όπως είπε. 

Βάσει των πιο πάνω ο κ. Γιαγλής σημείωσε πως το blockchain είναι ίσως η νούμερο ένα επιλογή σπουδών αφού αυτή την στιγμή στην παγκόσμια οικονομία υπάρχει τρομερή ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. 

«Παράδειγμα υπάρχει μεγάλη ανάγκη και για μηχανικούς της τεχνολογίας blockchain και για project managers», σημείωσε ο κ. Γιαγλής, συμπληρώνοντας πως «από την άλλη δεν υπάρχει καθόλου προσφορά τέτοιας εργασίας γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο». 

Αναφορικά με το πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει την αναγκαία εκπαίδευση, ο κ. Γιαγλής σημείωσε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα από το 2014, συμπληρώνοντας πως μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδεύσει πάνω από χίλιους φοιτητές. 

«Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον θέλει να εκπαιδευτεί σε αυτό το αντικείμενο να έρθει στο μεταπτυχιακό μας να γνωρίσει τους καθηγητές και τους ερευνητές του Ινστιτούτου για το μέλλον του πανεπιστημίου Λευκωσίας και να γίνει από τους πρώτους ανθρώπους παγκοσμίως που έχουν σπουδές σε αυτό το καινούργιο αντικείμενο», σημείωσε. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 95% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εργοδοτείται 6 μήνες μετά την αποφοίτηση του, και ένας στους δύο βλέπει αύξηση των αποδοχών του, τουλάχιστον 50%, σε σχέση με την προηγούμενη εργασία του. 

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε στο Business Hour By Brief:

Ξένια Προδρόμου