Έλον Μασκ: «Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο»

Ο δισεκατομμυριούχος επανέρχεται σε παλαιότερες απόψεις του για τον πληθυσμό της γης και εξειδικεύει τον πιθανό κίνδυνο για τα σχέδια του

Ο Έλον Μάσκ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι ο μεγάλος του στόχος είναι η εξερεύνηση και ο εποικισμός του πλανήτη Άρη και πλέον εντοπίζει έναν απροσδόκητο κίνδυνο σε αυτή του την αποστολή που δεν είναι άλλος από την έλλειψη… ανθρώπων.

Ο Μασκ κατηγορεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ότι οι προβλέψεις του είναι «τελείως ανοησίες» και ο κίνδυνος είναι η κατάρρευση του πληθυσμού (και άρα η έλλειψη ανθρώπων για τον εποικισμό του πλανήτη) και όχι ο υπερπληθυσμός.

«Θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο η κατάρρευση του πληθυσμού.

Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απόλυτες ανοησίες. Απλά πολλαπλασιάστε τις γέννες της προηγούμενης χρονιάς με το προσδόκιμο ζωής. Δεδομένης της καθοδικής τάσης στον δείκτη γεννητικότητας, αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, εκτός αν η κατάσταση αλλάξει».

«Αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τη Γη, σίγουρα δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη», αναφέρει ο ιδρυτής και Ceo της SpaceX.

Στη συνέχεια, ο Μασκ παρέθεσε και δύο άρθρα, ένα που επισημαίνει πως η γεννητικότητα μειώθηκε κατά 4% το 2020, κάτι που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ το δεύτερο είναι ένα δημοσίευμα του BBC που επισημαίνει πως αναμένεται «κραχ» στο παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ εκφράζει τις ανησυχίες του για τον πληθυσμό της γης, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «Πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει πολύς κόσμος στον πλανήτη και η αύξησή του ξεφεύγει από τον έλεγχο. Εγώ πιστεύω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο». Πλέον όμως εξειδικεύει τον κίνδυνο που συνιστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο για τα σχέδια εποίκησης του Άρη.

newmoney.gr

 
1498