Έρχεται το δεύτερο Techisland Summit

Θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου στη Λεμεσό στο Gazebo Mare

Το TechIsland ανακοινώνει την διοργάνωση του 2ου TechIsland Summit, στο πλαίσιο του Reflect Festival. Στις 20 Οκτωβρίου 2022, στη Λεμεσό, Gazebo Mare.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Το TechIsland Summit φέρνει σε επαφή περισσότερα από 300 εξέχοντα στελέχη από το χώρο της κυβέρνησης, της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και των ηγετικών κέντρων σκέψεως, τα οποία παρουσιάζουν τις πιο σχετικές τάσεις, μετασχηματίζοντας και οδηγώντας την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη σήμερα.  Είναι ένα ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται από το ΤechIsland - ένα μη κερδοσκοπικό σύνδεσμο εταιρειών τεχνολογίας- ο οποίος ιδρύθηκε το 2021, και ο οποίος έχει στόχο να καθιερώσει την Κύπρο σε κορυφαίο παγκοσμίως προορισμό για ταλέντα του κλάδου.

Το TechIsland Summit αποτελεί ευκαιρία για ξένους επενδυτές, διεθνείς και εγχώριες επιχειρήσεις, κυβερνητικούς παράγοντες και εταιρείες του οικοσυστήματος, να έχουν ένα ανοιχτό διάλογο για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχει η Κύπρος για να καταστεί Τεχνολογικός Κόμβος.  

ψβω

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του περσινού, πρώτου συνεδρίου, στόχος του Οργανισμού είναι να παρουσιάσει την ετήσια πρόοδο και να μιλήσει για τις επιτυχείς συνεργασίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αυτό τον Οκτώβριο θα συζητηθούν τα πιο πρόσφατα ζητήματα και ανησυχίες που επιβραδύνουν την πρόοδο της Κύπρου ώστε να καταστεί τεχνολογικός κόμβος. Θα φιλοξενηθούν συζητήσεις για τις πολιτικές τεχνολογίας και καινοτομίας, την ανάπτυξη οικοσυστημάτων, την επιχειρηματική χρηματοδότηση, τα εμπόδια και τις ευκαιρίες στην υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και άλλα σύγχρονα θέματα, όπως η οικονομικά προσιτή στέγαση για τους εργαζόμενους, οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τις νέες γενιές και τα χρηματοοικονομικά συστήματα για τη λειτουργική δραστηριότητα των εταιρειών τεχνολογίας. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο Οργανισμός TechIsland, μαζί με τους χορηγούς CYTA, ASBIS και iClub, θα ανακοινώσουν την δημοσίευση του Χάρτη του Οικοσυστήματος της Κύπρου, οποίος θα παρέχει πληροφορίες για όλες τις επιχειρήσεις τεχνολογίας της περιοχής, από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έως μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με προγράμματα χρηματοδότησης και υποστήριξης για την περιοχή. Επιπλέον, επενδυτές, τοπικοί ιδρυτές και ενδιαφερόμενα μέρη της κυβέρνησης θα μπορούν να εντοπίσουν όλες τις εταιρείες του κυπριακού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας, τις επιλογές χρηματοδότησης, τους χώρους εργασίας και τις λίστες θέσεων εργασίας. Αυτή η ανοιχτή βάση δεδομένων δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στη διασύνδεση του οικοσυστήματος: επιχειρηματίες με επενδυτές και εταιρείες, στην παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την υγεία της οικονομίας της καινοτομίας της χώρας και στη δημοσιοποίηση του τεχνολογικού τομέα της Κύπρου σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. 

Τελικό μέρος του συνεδρίου θα είναι η εκδήλωση δικτύωσης στην οροφή του κτιρίου που στεγάζεται η εταιρεία Exness στη Λεμεσό, στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εξέχοντες ομιλητές και με τις εταιρείες-μέλη καθώς επίσης και με  τους ομιλητές και τους VIP καλεσμένους του Reflect Festival.  

«Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο TechIsland Summit και να αποκτήσετε πληροφόρηση για τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Υποσχόμαστε ότι θα είναι μια συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία», δήλωσε ο Μάριος Γιωργούδης, Γενικός Διευθυντής του TechIsland.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 
2016