Γιατί ο Έλον Μασκ σκέφτεται να διαφημίζει την Tesla

Μέχρι στιγμής η Tesla δεν διαφημίζεται και δεν έχει τμήμα δημοσίων σχέσεων

Η επικοινωνία της Tesla συνολικά γίνεται κυρίως μέσω του ισχυρού άντρα της Elon Musk και από τις αναρτήσεις του στο Twitter, από όπου αναγγέλλει τα πάντα. Από τα νέα μοντέλα μέχρι τα προβλήματα και τις θέσεις της εταιρείας.

Ο Musk λοιπόν παίζει και το ρόλο ενός τμήματος δημοσίων σχέσεων, το οποίο και δεν έχει η Tesla, ακολουθώντας μια μάλλον αντισυμβατική τακτική στο συγκεκριμένο τομέα.

Όπως αντισυμβατική είναι και η απόφαση, η εταιρεία να μη διαφημίζεται πουθενά και με κανέναν τρόπο. Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του Musk το ποσό που θα δαπανούσε στη διαφήμιση πηγαίνει στην έρευνα και την εξέλιξη των καινούργιων μοντέλων.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλον Μάσκ: Τέλος Σεπτεμβρίου θα εμφανισθεί ο ρομποτικός άνθρωπος

Στο μέλλον πάντως, ίσως και το άμεσο, η αμερικάνικη εταιρεία και ο ιδιοκτήτης ίσως αλλάξουν τακτική μιας και ο τελευταίος θέλει να αυτοκίνητά του να έχουν ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τα μοντέλα των κατασκευαστών που διαφημίζονται.

Γεγονός είναι πάντως πως οι κριτικές για τα Tesla κάθε άλλο παρά κακές είναι, παρόλο που όπως λέει ο Musk δεν υπάρχει διαφήμιση από την πλευρά της εταιρείας του. Οπότε η αιτία για την τυχόν απόφαση να αλλάξει η συγκεκριμένη πολιτική ίσως να πρέπει να αναζητηθεί στο ότι οι ανταγωνιστές της, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες δηλαδή, επενδύουν πολύ μεγάλα ποσά στην ηλεκτροκίνηση.

Με αποτέλεσμα να καλύπτουν γρήγορα την όποια διαφορά, ενώ πολλές τοποθετήσεις, όπως έχουμε γράψει και στο Newsauto, θέλουν την αμερικάνικη εταιρεία να χάνει την πρωτοκαθεδρία.

Κάτι που φυσικά δεν θέλει ο Musk και θα προσπαθήσει να το διαφυλάξει. Και ένα τρόπος είναι να αρχίσει να διαφημίζει τα αυτοκίνητά του.

Πηγή: Newmoney.gr