Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα αναπτύξουν τα δικά τους chip

Apple, Amazon, Facebook, Tesla και Baidu αποφεύγουν τις συνηθισμένες εταιρείες που κατασκευάζουν ημιαγωγούς και σχεδιάζουν την δική τους ανάπτυξη των δικών τους τσιπ

Την ανάπτυξη δικών τους μονάδων παραγωγής ημιαγωγών σχεδιάζουν οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Η Apple, η Amazon, το Facebook, η Tesla και η Baidu αποφεύγουν τις συνηθισμένες εταιρείες που κατασκευάζουν ημιαγωγούς και σχεδιάζουν την δική τους ανάπτυξη των δικών τους τσιπ.

Σύμφωνα με τον Syed Alam της Accenture, ο οποίος μίλησε στο CNBC, οι τεχνολογικές εταιρείες αναζητούν ημιαγωγούς οι οποίοι θα είναι προσαρμοσμένοι στις δικές τους ανάγκες και στις εφαρμογές που αναπτύσσουν και όχι να χρησιμοποιούν τα κοινά τσιπάκια που κυκλοφορούν στην αγορά και χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές τους, γεγονός το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν τα λογισμικά τους, ενώ ταυτόχρονα τους διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Ο Russ Shaw, πρώην μη εκτελεστικός διευθυντής της Dialog Semiconductor, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με παρέμβασή του στο CNBC, υποστήριξε ότι τα ειδικά σχεδιασμένα τσιπ μπορούν να αποδίδουν καλύτερα και να λειτουργούν με φθηνότερο κόστος.

«Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα τσιπ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για συσκευές και προϊόντα από τη συγκεκριμένη εταιρεία τεχνολογίας, είτε πρόκειται για smartphones είτε για υπηρεσίες cloud», δήλωσε ο Shaw.

Η συνεχής παγκόσμια έλλειψη τσιπ είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σκέφτονται δύο φορές από πού προέρχονται τα τσιπ τους, δήλωσε στο CNBC ο Glenn O’Donnell, διευθυντής έρευνας στην εταιρεία Forrester.

Πηγή: newmoney