Η Agenda επιχειρηματικότητας & καινοτομίας της εβδομάδας

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για θέματα έρευνας, καινοτομίας και startups

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΠΑΝΗΣ ΠΙΕΡΗ

Κάθε Σάββατο θα σας προτείνουμε ατζέντα με σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για θέματα έρευναςκαινοτομίας και startups. Εκδηλώσεις που διεξάγονται είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία στην Κύπρο και το εξωτερικό. 

European Startup Universe Info Day 1

Με στόχο τον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης σε πολύτιμους πόρους για κάθε ιδρυτή τεχνολογικών startup της Ευρωπαικής Ένωσης, δημιουργήθηκε το European Startup Universe. Ο στόχος του προγράμματος είναι να συγκεντρώσει 20.000 ιδρυτές startup που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και να στηρίξει 10.000 νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας σε πρώιμο στάδιο σε όλη την Ευρώπη. 

Το European Startup Universe θα πετύχει τους στόχους του σε συνεργασία με έντεκα χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Κύπρος. Οι διοργανωτές της χώρας κάθε χώρας θα οργανώσουν διαδικτυακά προγράμματα διάρκειας 6 εβδομάδων ανοιχτά σε κάθε ιδρυτή της ΕΕ κατά τη διάρκεια Μαρτίου - Απριλίου 2022.

Η όλη πρωτοβουλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Mariya Gabriel, μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία.

Η εκδήλωση αφορά ιδρυτές νεοσύστατων επιχειρήσεων τεχνολογίας ή άτομα που θέλουν να ιδρύσουν την δική τους τεχνολογική εταιρεία, επενδυτές σε εταιρείες τεχνολογίας και γενικά όσους θέλουν να στηρίξουν το τεχνολογικό οικοσύστημα της Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, στις 7μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook, youtube και linkedin του European Startup Universe. 


Διαδικτυακό Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Coding Our Future 

Με τη νέα χρονιά 2022, το COF αναζητά νέους εκπαιδευτές για ενίσχυση της υφιστάμενης ομάδας. Συγκεκριμένα, αναζητούνται εκπαιδευτές σε όλες τις πόλεις για να προσφέρουν μαθήματα προγραμματισμού και ρομποτικής σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου που θα υλοποιούνται σε πρωινό χρόνο. 

Οι εκπαιδευτές που θα ενταχθούν στην εκπαιδευτική ομάδα του COF θα ενημερώνονται από τους διοργανωτές για τις ημερομηνίες και τους χώρους που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα για κάθε περίοδο και θα δηλώνουν τη διαθεσιμότητα τους για διδασκαλία σε πρωινό χρόνο μέσα από πλατφόρμα του προγράμματος. Τα μαθήματα θα διεξάγονται σύμφωνα με σχέδια μαθήματος που θα δοθούν από τους διοργανωτές. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στην εκπαιδευτική ομάδα είναι η  παρακολούθηση  του δωρεάν σεμιναρίου εκπαίδευσης εκπαιδευτών.

Το πρώτο σεμινάριο για στελέχωση της Ομάδας Εκπαιδευτών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ και βασίζεται στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα COF για μαθητές, το οποίο λόγω πανδημίας υλοποιείται διαδικτυακά.

Το σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης θα γίνει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, από τις 9:00 μέχρι τις 16:00.

Λεπτομέρειες και εγγραφές εδώ.

DAPSI Innovation Showcase 

Το DAPSI Event #2 θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες καινοτόμες λύσεις στον τομέα της φορητότητας δεδομένων. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν νέες λύσεις στις προκλήσεις της φορητότητας δεδομένων, της κυριαρχίας, της διαφάνειας, της συμβατότητας και της διαλειτουργικότητας είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην εκδήλωση στα αγγλικά. 

Την εκδήλωση θα προλογήσει ο Jean-Luc Dorel, Υπεύθυνος Προγράμματος NGI στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οικοδέσποινα της εκδήλωσης Karolina Mojzesowicz, Αναπληρώτρια Επικεφαλής Προστασίας Δεδομένων Μονάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως κεντρική ομιλήτρια.

Στη συνέχεια, η ομάδα του προγράμματος επιτάχυνσης DAPSI θα παρουσιάσει τα 14 νικητήρια έργα DAPSI, με συντονιστή τον Miguel Gonçalves, διευθυντή του F6S. 

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2022 στις 11 πμ ώρα Κύπρου

Λεπτομέρειες και εγγραφές εδώ.

Πάνης Πιερή
 
1908