Η είδηση που αύξησε την τιμή του Enjin 18 φορές σε 2,5 μήνες

Τι είναι το Efinity που... βάζει τα γυαλιά ακόμα και στους προγραμματιστές του Ethereum

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Enjin ως την εταιρεία πίσω από το κρυπτονόμισμα, με την κυρίαρχη θέση στον τομέα των on-line παιχνιδιών. Συνήθως σε αυτού του τύπου τα παιχνίδια, η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείς να παίζεις για μήνες, χωρίς να δώσεις καθόλου χρήματα. Αν όμως θέλεις να προχωράς τις πίστες πιο γρήγορα, αγοράζεις βοηθήματα.

Για παράδειγμα, ξεκινάς ένα παιχνίδι με μονομαχίες, έχοντας ένα μαχαιράκι. Μετά από κάποιες νίκες, αναβαθμίζεται το όπλο σου σε σπαθί. Μετά από επόμενες νικηφόρες μονομαχίες, σου παρέχει το παιχνίδι πανοπλία για να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τους νέους αντιπάλους. Και όσο νικάς, ανεβαίνεις επίπεδο σε εξοπλισμό. 

Κανονικά, οι παίκτες πρέπει να περιμένουν υπομονετικά έως ότου δημιουργηθούν τα διάφορα αντικείμενα. Έλα όμως που γλυκαίνεσαι από τη ροή του παιχνιδιού και θες, εθισμένος πλέον, να προχωρήσεις πιο γρήγορα, σε νέα επίπεδα περιπέτειας. Τι κάνεις τότε; Δίνεις λίγα χρήματα και η πανοπλία σου έρχεται πιο γρήγορα. Αν δώσεις ακόμα παραπάνω, σου δίνει και ένα δόρυ ή μπορείς να πάρεις έναν πιο δυνατό χαρακτήρα ή κάποιο μαγικό φίλτρο για να γιατρέψει τις πληγές του ήρωα σου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το πρόβλημα είναι πως όταν θέλεις να εγκαταλείψεις το παιχνίδι, τα χρήματα που ξόδεψες, χάνονται. Εδώ έρχεται η Enjin και ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αντί να αγοράζεις τα «καλούδια» απευθείας με δολάρια ή ευρώ, αγοράζεις τα νομίσματά τους. Κατόπιν χρησιμοποιείς τα ENJ για να αγοράσεις ό,τι θέλεις και αφορά το παιχνίδι.

Το πλεονέκτημα ποιο είναι; Ότι όλα τα σπαθιά, τις πανοπλίες κ.τλ. μπορούν να πουληθούν πίσω σε άλλους παίκτες! Μπορεί να έχεις αγοράσει ένα κράνος με Enj coin αξίας 10€ και μετά από κάποιους μήνες που θέλεις να το πουλήσεις, να αξίζει περισσότερο. Αν μάλιστα το παιχνίδι γίνει πολύ δημοφιλές, με πολλές συμμετοχές, κάποια από τα όπλα γίνονται σπάνια συλλεκτικά. Άρα και πολύ πιο ακριβά, καθώς η ζήτηση αυξάνεται. 

Ο συνδυασμός της διαφάνειας και της ασφάλειας που προσφέρει το blockchain έχει οδηγήσει σε μια ιδιαίτερα εξελιγμένη ελεύθερη αγορά ψηφιακών όπλων, εξαρτημάτων, χαρακτήρων. 

Ο προφανής πρώτος σκοπός ενός παιχνιδιού περιπέτειας είναι να διασκεδάσεις. Να επιβιώσεις από τις δυσκολίες και τους αντιπάλους. Ο επόμενος είναι να συγκεντρώσεις λάφυρα. Πολύτιμα αντικείμενα που μπορείς να τα ανταλλάξεις με τους συμπαίκτες σου. Είτε παίρνοντας άλλα αντικείμενα που σε βοηθάνε στο παιχνίδι, είτε πουλώντας τα για πραγματικά χρήματα. Κι όχι μόνο σε όσους συμμετέχουν στο παιχνίδι, αλλά σε οποιονδήποτε μπορεί να ενδιαφέρεται να τα αγοράσει. Τι να τα κάνει κάποιος που δεν του χρησιμεύουν στην ροή του παιχνιδιού; Επειδή ελπίζει να τα πουλήσει ακριβότερα. 

Κι όχι μόνο αυτό. Οποιοδήποτε αντικείμενο σας ανήκει, φτάνει να το υποστηρίζει το παιχνίδι, μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικά παιχνίδια. Είναι κυριολεκτικά σαν τον πραγματικό κόσμο. Εάν έχετε ένα ρούχο ή εργαλείο, μπορείτε να το κουβαλήσετε μαζί σας σε διαφορετικά μέρη. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Τώρα, μπορείτε πραγματικά να το κάνετε με παιχνίδια. Μπορείτε να μεταφέρετε ακόμα και την φήμη σας εκτός από τον οπλισμό σας. Τα μεταφέρετε στο Enjin πορτοφόλι σας και τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε. Είτε να τα ανταλλάξετε με ένας φίλο σας απευθείας είτε με κάποιον άγνωστο που βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο, ανταλλάσσοντας πραγματικές αξίες. Εννοείται πως όποτε θελήσεις, εξαργυρώνεις τα ENJ ξανά σε ευρώ ή δολάρια ή Bitcoin ή Ethereum.

Κι εδώ βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία. Αν καθιερωθεί το νόμισμά τους ως κυρίαρχο μέσο ανταλλαγής σε πολύ περισσότερα on-line παιχνίδια, θα προκαλέσει μια τρομακτική ζήτηση, που βέβαια θα εκτοξεύσει την αξία του, καθώς πρόκειται να υπάρξουν μόνο ένα δισεκατομμύριο νομίσματα ENJ. Φυσικά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Το Enjin δεν παύει να είναι ένα altcoin, με ότι κινδύνους ή ευκαιρίες συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

(euro2day.gr)
 

 
823