Η hi-tech ατζέντα της εβδομάδας (23/01-30/01/2022)

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για θέματα έρευνας, καινοτομίας και startups

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΠΑΝΗΣ ΠΙΕΡΗ

Κάθε Σάββατο θα σας προτείνουμε ατζέντα με σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για θέματα έρευνας, καινοτομίας και startups. Εκδηλώσεις που διεξάγονται είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία στην Κύπρο και το εξωτερικό. 

 

Going Global from Cyprus: Fireside Chat with Food Tech Founder George Vou

Το Startup Grind Cyprus διοργανώνει μια ενδιαφέρον εκδήλωση με καλεσμένο τον Γιώργο Βου, ιδρυτή του The Mighty Kitchen. To The Mighty Kitchen είναι ένα πράσινο startup βιοτεχνολογίας που κατασκευάζει προϊόντα από χόρτα και λαχανικά που έχουν γεύση κοτόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Λάρνακα, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στις 7μμ.

Το Startup Grind Cyprus είναι διεθνής εκδήλωση όπου νεοφυής επιχειρήσεις παρουσιάζουν το ταξίδι τους στην επιχειρηματικότητα. Τίτλος της εκδήλωσης Going Global from Cyprus.

Εγγραφές και πληροφορίες εδώ.

 

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022 για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί Κυριακή 30/1/2022 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, σε ένα σχολείο ανά επαρχία, εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

Πληροφορίες, όροι συμμετοχής και προκαταρκτικά προβλήματα  του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί εδώ 

 

Investing in SpaceTech

Οι τεχνολογίες διαστήματος έχουν προχωρήσει πέρα από την επιστημονική εξερεύνηση. Πολλές startup χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες κτίζοντας προϊόντα στην γη. Ο τεράστιος όγκος δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που παράγονται από δορυφόρους έχει σημαντικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας, συμβάλλοντας στη διάσωση ζωών, στην προστασία σημαντικών τοποθεσιών και στη διατήρηση των πόρων. Ο κλάδος έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος την τελευταία δεκαετία και αναμένεται να αναπτυχθεί κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Το OurCrowd και μια ομάδα διακεκριμένων ειδικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, H.R. McMaster και του γνωστού επενδυτή σε διαστημικές τεχνολογίες Mark Boggett, συζητούν τον ρόλο που θα παίξουν οι τεχνολογίες στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Η εκδήλωση είναι διαδικτυακή την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 8μμ.

Εγγραφές και πληροφορίες εδώ

 

Limassol 2040: “Towards more sustainable transport–Micromobility”

Το τρίτο μέρος της σειράς συζητήσεων «LIMASSOL 2040» με θέμα: «Towards more sustainable transport – Micromobility», το οποίο διοργανώνουν διαδικτυακά, ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 7:00μμ.

Εγγραφές και πληροφορίες εδώ

 

Νέοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Το CARDET διοργανώνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 6μμ, συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στην Κύπρο, και πώς οι νέοι μπορούν να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση επί του θέματος. Ας μιλήσουμε για την ανακύκλωση, την ανάγκη της επαναχρησιμοποίησης και για γενικούς προβληματισμούς που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την κλιματική καινοτομία και τους νέους.

Εγγραφές και πληροφορίες εδώ

 

Η επιχειρηματικότητα ως μοχλός ένταξης μεταναστών

To CARDET διερευνά πώς η έννοια της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ένταξης των μεταναστών και τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη συνολική αίσθηση του ανήκειν σε μια τοπική κοινότητα. Αυτή η εκδήλωση θα εξετάσει επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες όταν ξεκινούν ένα ταξίδι επιχειρηματικότητας και θα συζητήσει πιθανές λύσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι για πραγματικές ιστορίες επιτυχίας μεταναστών στην Κύπρο.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 στις 6μμ διαδικτυακά.

Εγγραφές και πληροφορίες εδώ

Πάνης Πιερή
 
1610