Η τομή που επιχειρεί να φέρει το Cardano στο blockchain

Το Cardano βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού Haskell που χρησιμοποιείται σε κρίσιμης σημασίας συστήματα

Το Cardano (ADA) πήρε το όνομα του από τον μαθηματικό που θεμελίωσε τον κλάδο των πιθανοτήτων. Πρόκειται για ένα blockchain τρίτης γενιάς που επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα της κλιμακωσιμότητας και της διαλειτουργικότητας. Ζητήματα που δυσκολεύουν την λειτουργία του Ethereum.

Το Cardano βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού Haskell που χρησιμοποιείται σε κρίσιμης σημασίας συστήματα όπου δεν επιτρέπεται το παραμικρό λάθος, όπως αυτά της αεροδιαστημικής. Είναι το πρώτο που απέδειξε πως το πρωτόκολλο Proof of Stake είναι ασφαλές. Έχει την δυνατότητα επικοινωνίας και μεταφοράς αξίας με άλλα blockchain, όπως του Ethereum.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο κώδικας του μεταφέρει νομίσματα με ασφάλεια, ενώ του Ethereum αυτή η διαδικασία απαιτεί την χρήση smart contract. Μπορεί να μετατρέπει οποιοδήποτε token που είναι βασισμένο στο Ethereum, σε Cardano native token, αλλά και αντίστροφα. Οι λήψεις αποφάσεων όσο αφορά την ανάπτυξη του, βασίζονται σε ένα καθεστώς άμεσης δημοκρατίας, όπου όλοι οι κάτοχοι ADA έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε πως δουλεύουν σε μια επιπλέον δυνατότητα, να μπορεί να φτιαχτεί ένα smart contract με πολλές γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούν εκατομμύρια προγραμματιστές.

Οι περισσότεροι κάτοχοι ADA είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο ποσοστό (72%) που είναι δεσμευμένα στο staking.

Euro2day.gr

 
1916