Κόκκινος: Εγκαινιάζει 6 έργα στην Πάφο - Γίνεται έξυπνη πόλη

Για την ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού

Πραγματοποιούνται αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου εκδηλώσεις στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανακήρυξη της Πάφου ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου τουρισμού για το 2023. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 11.00 π.μ. από τα εγκαίνια του  Κέντρου Εξυπηρέτησης Δημοτών Πάφου (στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου "Στέλιος Κυριακίδης"). 

Ακολούθως στις 5.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα "Pafos is becoming a Smart and Digital City" στον Πολυχώρο "Αττικόν". Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των έργων Έξυπνης και Ψηφιακής Πόλης που υλοποίησε και προωθεί ο Δήμος Πάφου: 
•    Υλοποίηση, λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου LoRaWAN
•    Έξυπνο Σύστημα Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης (Smart Parking)
•    Ανάπτυξη και συντήρηση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS)
•    Εγκατάσταση και διαχείριση Έξυπνου Οδικού Φωτισμού (Smart Street Lighting)
•    Εγκατάσταση και διαχείριση Έξυπνων Πασσάλων (Smart Poles)
•    Δημιουργία Κέντρου Δεδομένων (Datacenter).

ΓΙΟΡΤΗ

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, και ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.

Στις 6.30 μ.μ ο κ. Κόκκινος θα τελέσει τα εγκαίνια των έξι έργων Έξυπνης και Ψηφιακής Πόλης στην Πλατεία Κέννεντυ (μπροστά από τον Παλιό Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εορταστεί η ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2023. Τα εγκαίνια θα επενδυθούν με επίδειξη σύγχρονης τεχνολογίας φωτός ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με εορταστική συναυλία από την Josephine και το μουσικό σχήμα " Pop Santas " και την αφή του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης από τον Δήμαρχο Πάφου. 
 

 
1999