Μακροπρόθεσμο στόχο τις $146.000 βάζει στο bitcoin η JP Morgan

Ποια είναι τα δυνητικά σενάρια για τους επόμενους μήνες

Το bitcoin έχει τη δυναμική για σημαντικά περαιτέρω κέρδη, καθώς ανταγωνίζεται το χρυσό σε επενδυτικές εισροές υποστηρίζει η JP Morgan.

Η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος, περίπου στα 575 δισ. δολάρια πρέπει να αυξηθεί κατά 4,6 φορές (σε μια θεωρητική τιμή 146.000 δολάρια) προκειμένου να φτάσει τις συνολικές ιδιωτικές επενδύσεις στο χρυσό μέσω ETFs, ράβδων και νομισμάτων, υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Πανηγυρτζόγλου σε ανάλυσή του. Αυτή η προοπτική ωστόσο εξαρτάται από το να κινηθεί η μεταβλητότητα το bitcoin στα επίπεδα αυτής του χρυσού προκειμένου να ενθαρρυνθούν περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές, μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Σημειώνει δε ότι αυτό αναμένεται να είναι μια πολυετής διαδικασία.

Το bitcoin βούτηξε χθες κατά 17%, η μεγαλύτερη πτώση από το Μάρτιο. Η κίνηση ήρθε μετά από ένα απίστευτο ράλι που οδήγησε την τιμή στις 34.000 δολάρια, πρώτη φορά στην ιστορία, και υπενθυμίζει την υψηλή μεταβλητότητα.

Ολο και περισσότεροι θεσμοί και γνωστοί επενδυτές, όπως οι Paul Tudor Jones, Scott Minerd και Stan Druckenmiller είτε ξεκίνησαν να τοποθετούν κεφάλαια στο κρυπτονόμισμα, είτε δηλώνουν ότι είναι ανοικτοί στο να το πράξουν. Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί κάλυψη έναντι του αδύναμου δολαρίου και του κινδύνου πληθωρισμού, άλλοι υποστηρίζουν ότι η είσοδος μικροεπενδυτών και funds που ακολουθούν την τάση δημιουργούν μια μη βιώσιμη φούσκα.

Όπως εξηγεί η Morgan Stanley, η αποτίμηση και οι τοποθετήσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερη πρόκληση για το bitcoin καθώς ξεκινά η νέα χρονιά. «Ενώ δεν μπορούμε να απορρίψουμε την πιθανότητα η σημερινή κερδοσκοπική μανία να συνεχιστεί οδηγώντας την τιμή στη ζώνη των 50-100.000 δολαρίων, πιστεύουμε ότι τέτοια επίπεδα τιμών μπορεί να αποδειχτούν μη βιώσιμα».

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 3,3% στις 32.056 δολάρια τα ξημερώματα, ενώ ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index καταγράφει κέρδη 1,8%.
euro2day.gr

 
823