Νέα Υπηρεσία MyGovLive: Εξυπηρέτηση μέσω βίντεοκλήσης στα ΚΕΠ

  • Ψηφιακή ενημέρωση και διεκπεραίωση υποθέσεων, χωρίς παρουσία
  • Διευκόλυνση ηλεκτρονικών συναλλαγών, με ταχύτητα, ευελιξία και ασφάλεια

Παρουσιάστηκε σήμερα, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο ΚΕΠ Μακαρίου, η υπηρεσία MyGovLive. Η νέα αυτή υπηρεσία στοχεύει στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας για διαδικτυακή ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), διευκολύνοντας και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων από το κράτος, με ευελιξία, ταχύτητα, διαφάνεια και ασφάλεια.

>>> Διαβάστε επίσης: Καινοτομία: Έρχεται ταυτοποίηση μέσω Βιντεοκλήσης στα ΚΕΠ

Μέσω της υπηρεσίας MyGovLive, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού βιντεοκλήσης/τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ, την ημέρα και την ώρα της προτίμησής τους, ακολουθώντας τρία (3) απλά βήματα, που περιγράφονται στο σχετικό Εγχειρίδιο Χρήσης. Στο παρόν στάδιο, το MyGovLive περιλαμβάνει μόνο μια υπηρεσία Ταυτοποίησης Προφίλ CY Login για Κύπριους Πολίτες -απαραίτητη προϋπόθεση για πρόσβαση σε ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας-, σκοπό για τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητη η φυσική επίσκεψη στα ΚΕΠ.

8IK78K7

Στόχος ο συνεχής εμπλουτισμός των υπηρεσιών η διεκπεραίωση των οποίων θα διενεργείται με χρήση του νέου αυτού εργαλείου, η περαιτέρω διευκόλυνση και προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και πρωτίστως, η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης που παρέχεται σε πολίτες και επιχειρήσεις από το κράτος.

Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της διευρυμένης συνεργασίας του Υφυπουργείου με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στους οποίους και απευθύνονται θερμές ευχαριστίες για μία εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία.

IL89U

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, στον ακόλουθο σύνδεσμο: mygovlive.gov.cy, όπου οι πολίτες θα μπορούν να διευθετήσουν το ψηφιακό τους ραντεβού. Τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από 2 Μαΐου 2022.

UIUYKY

 
1708