Νέο ράλι στην αγορά crypto: Σε επίπεδα ρεκόρ το ether

Προς υψηλό 3 εβδομάδων το Bitcoin

Μια «ανάσα» πριν σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το Bitcoin, την ώρα που το ether «σκαρφάλωνε» σε νέο υψηλό.

Η ανοδική πορεία της αγοράς crypto οφείλεται σε μία σειρά θετικών ειδήσεων για τα κρυπτονομίσματα, αλλά και των φόβων για αύξηση του πληθωρισμού, που ενισχύουν τα crypto, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin έκανε «άλμα» πάνω από 4% στα 66.170 δολάρια, αγγίζοντας την τιμή ρεκόρ των 67.016,50 δολαρίων που είχε φτάσει στις 20 Οκτωβρίου. Το Ethereum σημείωσε νέο ρεκόρ, φτάνοντας σε αξία τα 4.768,07 δολάρια.

Το Ethereum έχει σημειώσει άνοδο 59% από τις αρχές Οκτωβρίου και το Bitcoin 51%, μία αύξηση που έχει πυροδοτηθεί επίσης από τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF (Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου) σε bitcoin στη Wall Street στα μέσα Οκτωβρίου.

γ
«Καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για πληθωριστικές πιέσεις, οι επενδύσεις σε χρυσό και κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και περισσότερο ελκυστικές», επισημαίνει ο αναλυτής της IG Markets, Κάιλ Ρόντα και προσθέτει «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θέλουν να μείνουν έξω από το παιχνίδι, οι ρυθμιστικές αρχές από την πλευρά τους, δεν θέλουν να το πιέσουν υπερβολικά».
γ
Πηγή: newmoney

 
2027