Ο ψηφιακός και ενεργειακός εκσυγχρονισμός της Αστυνομίας Κύπρου

Η Αστυνομία είναι στην διαδικασία σχεδιασμού πρότυπων σταθμών ενεργειακής κλάσης Α και της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Η Αστυνομία Κύπρου ετοιμάζεται για εκσυγχρονισμό στους τομείς της ενέργειας και της ψηφιοποίησης. 

Όπως αποκάλυψε η κα. Χρύσω Αγγελή, Αστυνομος Β και Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Οικονομικών - Υπευθυνη Διαχειρισης Ευρωπαϊκών Έργων, στην εκπομπή του Μιχάλη Τυρίμου “Future Talks”, η Αστυνομία Κύπρου ήδη είναι στην διαδικασία σχεδιασμού πρότυπων σταθμών ενεργειακής κλάσης Α, και της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα περιπολούν αρχικά μικρές περιμέτρους εντός των πόλεων. 

Οι Ενεργειακοί Σταθμοί θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος, και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας.

Παράλληλα η Αστυνομία ενδυναμώνει και την ψηφιακή της παρουσία. Όπως μας διευκρίνισε η κα. Αγγελή, η Αστυνομία Κύπρου αφουγκράστηκε την ταλαιπωρία των Κυπρίων πολιτών κατα την περίοδο της πανδημίας, για αυτό προχωρά με την ψηφιοποίηση 35 και πλέων υπηρεσιών της συμπεριλαμβανομένου την αίτηση έκδοσης ταυτότητας, απόδειξης λευκού ποινικού μητρώου και άλλων μέσω της ανερχόμενης ηλεκτρονικής πύλης DIGIPOL.

Δήλωσε, ‘Ο σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας και τους συναδέλφους μας μέσα από πλέον ψηφιακές διαδικασίες. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πρωτοπόρων εθνών όπως η Εσθονία”. 

Το DIGIPOL ήδη σχεδιάζεται σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο ΚΙΟΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου και η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγή: Brief.com.cy

 
1182