Π. Λοίζου: Όραμα, μια δυναμική πλατφόρμα ακινήτων για την Ευρώπη

Ο ιδρυτής της WiRE μιλά στον Πάνη Πιερή και στην Brief σχετικά με τον νέο γύρο χρηματοδότησης που εξασφάλισε η εταιρεία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ 
ΠΑΝΗ ΠΙΕΡΗ

H WiRE, η κυπριακή fintech εταιρεία που παρέχει δυναμικά δεδομένα για ακίνητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε πρόσφατα το κλείσιμο του κύκλου χρηματοδότησης της (seed round). Η καινοτόμος εταιρεία εξασφάλισε μια σημαντική επένδυση από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές από την Κύπρο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες που πέτυχε ποτέ μία νεοφυής εταιρεία από την Κύπρο το 2022. 

Η WiRE βοηθά επενδυτές ακινήτων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες που προωθούν προϊόντα σε νοικοκυριά, συλλέγοντας, αντιπαραβάλλοντας και αναλύοντας δεδομένα από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών βάσεων δεδομένων, και τα συνδυάζει με δυναμικά δεδομένα από δορυφόρους.

Η εταιρεία ξεχωρίζει για την καινοτόμο προσέγγιση και τη συλλογή δεδομένων από διάφορες πηγές που έχουν ανόμοια αλλά συμπληρωματικά χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων, όπως γεωγραφία, μέγεθος, ηλικία κ.λπ. αλλά και γεωλογία, υδρολογία, περιβαλλοντικούς κινδύνους, φυσικούς κινδύνους κ.λπ.

Η Brief συνομίλησε με τον ιδρυτή της εταιρείας Παύλο Λοίζου για αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια του οργανισμού τους. 

 


- Πείτε μας την ιστορία σας και γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε την WiRE; 

H WiRE παρέχει ευφυΐα, ανάλυση και δεδομένα ακίνητης περιουσίας στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, συνδέουμε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων με ακριβείς πληροφορίες για την ακίνητη περιουσία – και τους βοηθάμε να λαμβάνουν πιο γρήγορες, πιο έξυπνες αποφάσεις.

Η ομάδα έχει ένα υπόβαθρο στην παροχή συμβουλών και διαχείρισης σύνθετων περιουσιακών στοιχείων ακινήτων. Από το 2004 εργαστήκαμε σε πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και την Κύπρο. Το 2012 είχαμε εμπλακεί στις διαδικασίες των μη εξυπηρετούμενων δανείων δουλεύοντας για την PIMCO και τη Blackrock στα stress tests των κυπριακών τραπεζών. Στη συνέχεια στραφήκαμε στη δημιουργία και λειτουργία πλατφορμών ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ελληνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου (REMU) και της Gordian.

Βλέποντας αυτές χιλιάδες ακίνητα που έπρεπε να διαχειριστούμε, αντί να δίνουμε απλώς συμβουλές σχετικά με αυτά, αναγνωρίσαμε ότι η κατοχή μιας κεντρικής πηγής πλήρων δεδομένων θα διευκόλυνε την ταχύτερη και πιο διαφανή λήψη αποφάσεων. Αναγνωρίσαμε επίσης ότι εάν αυτή η υποδομή γινόταν διαθέσιμη, άλλοι θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή και την προσαρμογή χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών για κάθε ξεχωριστή ιδιοκτησία.

Η δημιουργία του WiRE προήλθε από την αναγνώριση ότι η πανδημία επρόκειτο να είναι καταλύτης για την αλλαγή, όπως και όλες οι κρίσεις. Συνήθως, συμβαίνουν τρία πράγματα: υπάρχουν ρωγμές στο status quo, οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν με επιχορηγήσεις και κίνητρα και η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού αυξάνεται. Και τα τρία είναι τα ιδανικά συστατικά για να ξεκινήσετε μια εταιρεία, τα οποία ήταν τα ίδια ερεθίσματα που είχαμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν όταν η ομάδα είχε δημιουργήσει άλλες επιχειρήσεις.


- Τι πρόβλημα λύνετε;

Κάθε ακίνητο είναι διαφορετικό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να δαπανούν σημαντικούς πόρους για τη συλλογή δεδομένων για τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου ή αγροτεμαχίου, συχνά στέλνοντας εκτιμητές, ασφαλιστικούς συμβούλους κ.λπ. ή κάνοντας διάφορες ερωτήσεις στους πελάτες σχετικά με την ιδιοκτησία τους.

Στην WiRE, συλλέγουμε αυτόματα δεδομένα για όλα τα ακίνητα σε κάθε χώρα και διαθέτουμε αυτό το προφίλ σε ασφαλιστές, τράπεζες, εταιρείες κ.λπ. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό συλλέγοντας ανόμοια δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, π.χ. ο τύπος του εδάφους, ο κίνδυνος πλημμύρας, το μέγεθος και η ηλικία του κτιρίου κ.λπ., αυξάνοντας αυτά με άλλες πηγές δεδομένων, π.χ. πού βρίσκονται σχολεία, εστιατόρια κλπ αλλά και το όριο ταχύτητας κάθε δρόμου, το ηλεκτρικό δίκτυο κ.λπ., και στη συνέχεια προσθέτοντας ένα δυναμικό στοιχείο μέσω δορυφορικών δεδομένων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), π.χ. όπου έχει ξεκινήσει νέα κατασκευή, εάν μια περιοχή είναι επιρρεπής σε καθιζήσεις, κατολισθήσεις ή κίνδυνο πλημμύρας κ.λπ.

Η κατοχή του πλήρους προφίλ κάθε ακινήτου σε ολόκληρη τη χώρα επιτρέπει στις εταιρείες να εξοικονομήσουν το κόστος συλλογής και επεξεργασίας του. Το πιο σημαντικό, τους δίνει τη δυνατότητα να πωλούν χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες εν κινήσει, καθώς έχουν τις περισσότερες από τις πληροφορίες που χρειάζονται για να το κάνουν αυτό δυνατό, π.χ. Πώληση ασφάλισης κτιρίου, έκδοση ενδεικτικών όρων για στεγαστικά δάνεια, ιεράρχηση σε ποιον να στραφεί για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κ.λπ.


- Πώς γνωριστήκατε με τους συνιδρυτές σας;

Η Νίκη Τσιβιτάνου, ο Ανδρέας Αναστασιάδης και εγώ είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε τα τελευταία έξι χρόνια πριν δημιουργήσουμε την WiRE. Δημιουργούσαμε μαζί πλατφόρμες ακίνητης περιουσίας από το 2015-2020, επομένως έχουμε μια καλή κατανόηση των δυνατών και των αδυναμιών του άλλου (και ξέρουμε πότε να μείνουμε μακριά αν κάποιος από εμάς είναι γκρινιάρης!).

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να χτίσετε το όραμα και τη λύση σας;

Μια ομάδα είναι τόσο καλή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Αυτή τη στιγμή, αυτή η αδυναμία είναι η έλλειψη τεχνικής, τεχνογνωσίας λογισμικού, την οποία έχουμε αντιμετωπίσει με τον Alex Michael, τον συνιδρυτή και πρώην CTO της Plum (το επιτυχημένο fintech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο). Αρχίσαμε όμως τις προσλήψεις για να δημιουργήσουμε την ομάδα τεχνολογίας μας. Έχουμε ενσωματώσει δύο προγραμματιστές, προσλαμβάνουμε άλλους δύο και έχουμε αναθέσει μέρος της ανάπτυξης σε μια εταιρεία λογισμικού στην Πολωνία. Είμαι βέβαιος ότι μόλις αντιμετωπιστεί αυτή η αδυναμία, θα εμφανιστεί ένα νέο πρόβλημα. Αυτό είναι όμως που κάνει διασκεδαστικό την οικοδόμηση μιας εταιρείας: η συνεχής ανάγκη για επίλυση προβλημάτων.


- Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μερικά σημαντικά ορόσημα της δημιουργίας της WiRE μέχρι σήμερα;

Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2020 από το διαμέρισμά μου στη Λευκωσία και την επιχείρηση τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Δημιουργούσαμε έσοδα από την πρώτη μέρα, καθώς προσφέραμε συμβουλευτικές υπηρεσίες ακίνητης περιουσίας για να καλύψουμε ορισμένα από τα έξοδά μας. Τον Απρίλιο του 2021 λάβαμε pre-seed χρηματοδότηση από την HD360, θυγατρική της Hellas Direct, η οποία αναγνώρισε τη δυνητική αξία αυτού που χτίζουμε για τον ασφαλιστικό κλάδο. Τον Αύγουστο λάβαμε το Πιστοποιητικό Καινοτόμου Επιχείρησης από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τον Δεκέμβριο αυξήσαμε το αρχικό μας γύρο χρηματοδότησης από εισηγμένες εταιρείες και αγγέλους επενδυτές από Κύπρο, Ευρώπη και ΗΠΑ και τον Ιανουάριο του 2022 ενταχθήκαμε στην PWC Πρόγραμμα Scale-up του Ηνωμένου Βασιλείου για εταιρείες Fintech.

- Με τι ενθουσιάζονται λιγότερο τα άτομα από το προϊόν σας και τι τους αρέσει σε αυτό; Εχετε κάποια ιστορία πελάτη ή χρήστη να μοιραστείτε μαζί μας;

Τους αρέσει η ιδέα να έχουν ένα σημαντικό επίπεδο λεπτομέρειας για κάθε ακίνητη περιουσία σε μια ολόκληρη χώρα. Μπορούν να δουν τις δυνατότητες, καθώς και το όραμά μας για τη συλλογή δεδομένων για όλα τα ακίνητα σε όλη την Ευρώπη. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι γοητευμένοι από την ιδέα μας να κάνουμε τη βάση δεδομένων μας διαθέσιμη σε άλλους για να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες πάνω από την υποδομή μας. Επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε άλλους να αξιοποιήσουν την τεχνολογία μας, όχι να κυριαρχούν κρατώντας την πίσω από φραγμούς και αναπτύσσοντας τα δικά μας προϊόντα και υπηρεσίες.

Εάν τα δεδομένα που συλλέγουμε συγχωνεύονται με άλλες πηγές δεδομένων, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε με πελάτες, π.χ. κάρτες επιβράβευσης σούπερ μάρκετ κ.λπ., μπορεί κανείς να αρχίσει να παρουσιάζει πληρέστερα την πελατειακή του βάση λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του νοικοκυριού, π.χ. σε τι είδους ιδιοκτησία μένουν, αν έχουν κήπο, κ.λπ. Σαφώς αυτό είναι εξαιρετικό για τις επιχειρήσεις, αλλά τα άτομα εχουν "φρικάρει" με αυτά τα δεδομένα. Φυσικά σήμερα το τηλέφωνό σου πιθανότατα να γνωρίζει περισσότερα από ότι γνωρίζεις εσύ για τον εαυτό σου. 

Πρόσφατα δημιουργήσαμε μια συστημική τράπεζα για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία μας και εκτελούμε ένα πιλοτικό έργο για μια ασφαλιστική εταιρεία. Όσον αφορά τη συστημική τράπεζα, η τεχνολογία μας θα χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη επανεκτίμηση των ακινήτων που έχουν ως εγγύηση δανείου, μειώνοντας έτσι το κόστος έως και 80%, βελτιώνοντας τα μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου όσον αφορά τον εντοπισμό των σημείων ανόδου των τιμών, των αλλαγών στον όγκο συναλλαγών κ.λπ. , και χαρτογράφηση που βρίσκεται η προσφορά. Ως έργο, είναι ίσως ένα από τα πιο καινοτόμα στα Βαλκάνια και, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει στην Τράπεζα να έχει ασυναγώνιστες και δυναμικές γνώσεις στην αγορά ακινήτων.

- Αυτή τη στιγμή, πώς μετράτε την επιτυχία; Ποιες είναι οι μετρήσεις σας;

Οι κύριες μετρήσεις είναι το μέγεθος των πελατών με τους οποίους ασχολούμαστε και το επίπεδο ενοποίησης που έχει η τεχνολογία μας με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Έχουμε προτίμηση προς μεγαλύτερους πελάτες που ασχολούνται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που εκτιμούν τις γνώσεις που μπορεί να τους προσφέρει η τεχνολογία μας και οι οποίοι επίσης λαμβάνουν υπόψη την εμπειρία που έχουμε συσσωρεύσει τα τελευταία 18 χρόνια στη διαχείριση και τη δημιουργία εσόδων από ακίνητα.

Θέλουμε να έχουμε μια σημαντική δεξαμενή πελατών του τοπικού τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα μέχρι το τέλος του 2022, κοιτάζοντας την περαιτέρω αύξηση το 2023. Η ανάπτυξη για εμάς θα έρθει μέσω περαιτέρω ενοποίησης και βοήθειας στην ανάπτυξη χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών με και για αυτούς τους οργανισμούς , αντί να προσθέσουμε περισσότερους πελάτες την δεδομένη στιγμή. Μέχρι το τέλος του 2022 επιδιώκουμε να προσθέσουμε μεγάλες εταιρείες (F&B, σούπερ μάρκετ κ.λπ.) για έρευνα αγοράς/επιχειρησιακή ευφυΐα και να εισέλθουμε στην ελληνική αγορά. Στην Ελλάδα, ελπίζουμε να συνεργαστούμε με εταιρείες για να μεγαλώσουν τα προϊόντα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Ουσιαστικά, η Κύπρος είναι η πιλοτική αγορά μας και η Ελλάδα είναι η πρώτη αγορά στην οποία θα μεταφέρουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία μας.

- Τι είναι πιο συναρπαστικό για την ανάπτυξη σας μέχρι σήμερα;

Ότι μας εμπιστεύτηκαν ορισμένοι μεγάλοι οργανισμοί να παίξουμε βασικό ρόλο στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Αυτή η εμπιστοσύνη και το κοινό όραμα είναι που μας επέτρεψαν να αναπτυχθούμε. Μόλις αυτό που κάνουμε γίνει πιο γνωστό και ο αντίκτυπος της συνεισφοράς μας γίνει εμφανής, τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι.

- Τι θα έχει σημασία για τη τεχνολογική σας εταιρεία σε τρεις, έξι ή δεκαοκτώ μήνες από τώρα;

Οι επόμενοι τρεις μήνες αφορούν τη στρατολόγηση της ομάδας τεχνολογίας μας και τη δημιουργία ενός κατάλληλου πλαισίου αναφοράς και διακυβέρνησης για τη διοίκηση και τους επενδυτές μας. Σε διάστημα έξι μηνών, το επίκεντρο θα είναι η παράδοση του προϊόντος, που σημαίνει τη δημιουργία του προφίλ όλων των ακινήτων σε όλη την Κύπρο, την οριστικοποίηση των εργαλείων που έχουμε αναπτύξει για την τιμολόγηση και την αξιολόγηση των τιμών των ακινήτων και την ανάπτυξη του μοντέλου αξιολόγησης κινδύνου για τον ασφαλιστικό κλάδο. Στο πίσω μέρος αυτού, κοιτάμε να βγούμε στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του έτους. Σε διάστημα 18 μηνών, θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε ένα επεκτάσιμο προϊόν και ικανοποιημένους πελάτες στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και να χαρτογραφήσουμε άλλες 2-3 χώρες στις οποίες θα επεκταθούμε το 2023 και μετά. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρειαστούμε πρόσθετη χρηματοδότηση για να φέρουμε περισσότερους προγραμματιστές, καθώς και να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας στα αναλυτικά στοιχεία.

- Πρόσφατα συγκεντρώσατε έναν μεγάλο γύρο χρηματοδότησης. Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Από την αρχή συγκεντρώσαμε €1,3 εκατ., που είναι ένα σημαντικό ποσό για μια κυπριακή start-up. Χρησιμοποιούμε τα διαθέσιμα κεφάλαια για να συγκροτήσουμε την ομάδα τεχνολογίας μας και να αναζητήσουμε δεδομένα στην ελληνική και τη ρουμανική αγορά. Με τα διαθέσιμα κεφάλαια θα πρέπει να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη του προϊόντος μας και να βγούμε στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε εκείνο το σημείο πιθανότατα θα επιδιώξουμε να συγκεντρώσουμε επιπλέον ίδια κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξή μας σε άλλες χώρες, καθώς θα χρειαστούμε μια μεγαλύτερη ομάδα τεχνολογίας και περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών λειτουργιών μας.


- Ποιο είναι το κίνητρο που σας ωθεί καθημερινά;

Ότι κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων φέρνοντας διαφάνεια στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράζουν. Κάνοντας την υποδομή του WiRE διαθέσιμη σε τρίτους, άλλοι μπορούν να δημιουργήσουν τις υπηρεσίες τους στην τεχνολογία μας και με τη σειρά τους να προσφέρουν στους ανθρώπους εξατομικευμένες λύσεις. Έτσι, θα έχουν τα πάντα διαθέσιμα στο τηλέφωνό τους αντί να χρειάζεται να ζητούν απόψεις και να βασίζουν τις αποφάσεις τους σε ανεπαρκείς ή μερικές πληροφορίες και δεδομένα, π.χ. αντί να καλέσετε 2-3 ασφαλιστικές εταιρείες για προσφορές, θα μπορούν να βρουν το ακίνητό σας σε μια αγορά και να πάρετε αυτόματα προσφορές από όλους τους διαθέσιμους ασφαλιστές.

- Πώς βλέπετε το μέλλον να εξελίσσεται με όλες αυτές τις ανατρεπτικές τεχνολογίες να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας;

Είναι λίγο τρομακτικό για να είμαι ειλικρινής γιατί από τη μια κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη, αλλά από την άλλη επειδή είναι στα σπάργανα, δεν είναι 100% αξιόπιστες. Έτσι, μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να τα χρησιμοποιήσουν, συχνά εις βάρος τους καθώς η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, ενώ άλλοι τα αγκαλιάζουν ολόψυχα, μη εκτιμώντας τις ελλείψεις τους. Υπάρχει μια μέση κατάσταση, ​​αλλά γενικά κινούμαστε προς έναν πιο γρήγορο κόσμο όπου όλα θα γίνονται διαδικτυακά, ακολουθώντας μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία που θα διέπεται από ένα λογισμικό. Αυτό θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, αλλά κινδυνεύουμε να μην καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γιατί κάνουν ορισμένα πράγματα. Επίσης, η πρόσφατη ιστορία μας έδειξε πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Οι υπολογιστές δεν είναι εξαιρετικοί στο να προβλέπουν ή να προσαρμόζονται στην αλλαγή, επομένως αυτός είναι ένας κίνδυνος στον οποίο εκτιθέμεθα όλο και περισσότερο καθώς η εξάρτησή μας από αυτούς αυξάνεται και μεγεθύνεται.

- Ποια είναι η συμβουλή σας στους νέους επιχειρηματίες;

Τρεις συμβουλές: 
1. Δεν είναι κάθε ιδέα επιχείρηση, γι' αυτό φτιάξτε ένα πρωτότυπο, πραγματοποιήστε έρευνα αγοράς ρωτώντας άτομα που δεν γνωρίζετε και δίνοντάς την δωρεάν και, στη συνέχεια, εκτελέστε την επιχείρηση στο πλάι μέχρι να είστε σίγουροι ότι έχει προοπτική. Τότε αφοσιωθείτε σε αυτό ολόψυχα. 
2. Εκκινήστε τα πάντα δουλεύοντας από το σπίτι, χρησιμοποιώντας δωρεάν λογισμικό και καλώντας άτομα που γνωρίζετε για να σας δώσουν πράγματα δωρεάν και να βοηθήσουν κάνοντας δουλειά για εσάς ή κάνοντας συστάσεις σε πιθανούς πελάτες. 
3. Διαβάστε για την επιχειρηματικότητα, τη λογιστική, τα οικονομικά κ.λπ. και βολευτείτε με την ιδέα της αποτυχίας. Η αποτυχία είναι μόνο μέρος της μαθησιακής διαδικασίας – όλοι πέσαμε κάτω πολλές φορές μέχρι να μάθουμε πώς να περπατάμε και όποιος λέει ότι δεν το έχει πει τότε λέει ψέματα είτε ποτέ δεν προσπάθησε πολύ για να πετύχει κάτι.

- Αν δεν χτίζατε την εταιρεία τεχνολογίας σας, τι θα κάνατε;

Θα δίδασκα σε ένα πανεπιστήμιο ή θα βοηθούσα νεαρούς επιχειρηματίες να ξεκινήσουν τις εταιρείες τους. Μου αρέσει να συνδυάζω πράγματα, που σημαίνει να συνεργάζομαι με άλλους για το πώς να προσεγγίσω ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή ιδέα με λογικό και δομημένο τρόπο. Μέσα από αυτό τους βοηθάω να αναλάβουν δράση και να αναπτυχθούν, κάτι που το βρίσκω πολύ ικανοποιητικό. Αν το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι επιτυχημένο, είναι υπέροχο, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, έχουν μάθει κάτι και γίνονται καλύτεροι γι' αυτό. Η ζωή έχει να κάνει με τη μάθηση, οπότε η συμβολή σε αυτό είναι αυτό που απολαμβάνω περισσότερο.

Πάνης Πιερής