Πάφος: Η 1η πόλη της Κύπρου με έξυπνη διαχείριση χώρων στάθμευσης

Δημότες και επισκέπτες μέσω της εφαρμογής Pafos Smart Parking θα μπορούν να ελέγχουν την πληρότητα των χώρων στάθμευσης

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στρατηγικού του στόχου για τη μετατροπή της Πάφου σε Έξυπνη και Ψηφιακή Πόλη (Smart and Digital City) πραγματοποιεί ο Δήμος Πάφου, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, με την έναρξη λειτουργίας από τη Παρασκευή 1η Ιουλίου του συστήματος έξυπνης διαχείρισης χώρων στάθμευσης, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση έξυπνου συστήματος διαχείρισης στάθμευσης για τον Δήμο Πάφου».

Το εν λόγω έργο, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τοπικής Αρχής προς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της Πάφου αφού μέσω της εφαρμογής Pafos Smart Parking, η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την πληρότητα των χώρων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα να τυγχάνουν καθοδήγησης προς τους χώρους στάθμευσης, καθώς επίσης τη δυνατότητα πληρωμής με εναλλακτικούς και εύκολους τρόπους.

Για σκοπούς εφαρμογής του συστήματος, η περιοχή της πόλης της Πάφου χωρίστηκε σε Ζώνες. Επισημαίνεται ότι στο σύστημα περιλαμβάνονται θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται τόσο σε οργανωμένους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης όσο και σε δρόμους (παρόδιες). 

 
1685