«Πάρτι» πωλητών στην αγορά crypto –Κάτω από τα $27.000 το Bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα ακολούθησαν τη «βουτιά» των χρηματαγορών που πυροδότησε η ανακοίνωση για τα στοιχεία του πληθωρισμού

Kάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων υποχώρησε το Bitcoin, καθώς συνεχίζεται το sell-off στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

>>Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Το «καταφύγιο» έναντι του πληθωρισμού κατρακυλάει<<

Το Bitcoin υποχώρησε νωρίτερα έως και 6,1%, πέφτοντας κάτω από τα 27.000 $, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Το ether υποχώρησε έως και 12%, ενώ τα tokens όπως το Avalanche και το Solana επίσης υποχώρησαν.

>>Διαβάστε επίσης: Βουτιά των crypto – Γιατί πανικοβάλλονται οι επενδυτές (ΠΙΝΑΚΑΣ)<<

Την Τετάρτη, η τιμή του bitcoin σημείωσε πτώση 2,42% στα 28.716,15 $, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Την ίδια ώρα το ether σημείωσε πτώση της τάξης του 4,93% στα 2.021,95 $.

Τα κρυπτονομίσματα ακολούθησαν τη «βουτιά» των χρηματαγορών που πυροδότησε η ανακοίνωση για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 8,3% τον Απρίλιο, ρυθμός ταχύτερος από αυτόν που εκτιμούσαν οι αναλυτές (8,1%), παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, υψηλός πληθωρισμός φαίνεται να τρόμαξε επενδυτές, οδηγώντας τους να πουλήσουν μαζικά περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, όπως τα κρυπτονομίσματα.

Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν σε υψηλή συσχέτιση με τον S&P 500 και προσφάτως με τον Nasdaq Composite. Η αγορά crypto βρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Μάικλ Ρίνκο, αναλυτής AscendEx. «Η Fed συνεχίζει την περιοριστική νομισματική της πολιτική και ως εκ τούτου οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα να ακολουθούν. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει φόβο στους επενδυτές».

Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα το bitcoin πέφτει στο εύρος των 29.000 $. Οι αναλυτές έχουν ορίσει το φράγμα των 30.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο αναφοράς για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα και θεωρούν ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα -και μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ- το bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια, αλλά διόρθωσε γρήγορα και έκτοτε υποχωρεί διαρκώς.

Τα stablecoins

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης και τις εξελίξεις στα σταθερά νομίσματα (stablecoins), το TerraUSD βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση τις προηγούμενες ημέρες, σπάζοντας το «δέσιμό» του με το δολάριο στην ισοτιμία του 1 προς 1.

Το αλγοριθμικό stablecoin προορίζεται να υποστηρίζεται από έναν συνδυασμό ψηφιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin.

Όπως έγραψε το newmoney, oι επενδυτές του bitcoin έχουν “επενδύσει” πολλά στο stablecoin UST, καθώς ο οργανισμός Luna Foundation Guardian, που στηρίζει το project Τerra, έχει προχωρήσει στην αγορά bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως “δικλείδα” ασφαλείας. Αυτό, για να δημιουργήσει μια, τίνι τρόπω, δεξαμενή συγκοινωνούντων δοχείων και αλληλοστήριξης μεταξύ των δύο νομισμάτων, αλλά και αποθέματος ασφαλείας που θα μπορούσε να ρευστοποιήσει εάν το stablecoin καταρρεύσει. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αυτή την ώρα, όμως οι επενδυτές φοβούνται πως πλησιάζει η στιγμή και το γεγονός ότι ο δημιουργός του Terra, Do Kwon, έχει επίσης αγοράσει Bitcoin αξίας 3,5 δισ. δολαρίων δεν δείχνει να τους καθησυχάζει.

newmoney.gr