Ράλι στο bitcoin – Επιστρέφει πάνω από τα $40.000

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα διέκοψε το τρίημερο πτωτικό σερί ενισχυόμενο κατά 2,9% στα 42.132 δολ.

Ενισχύεται η τιμή του bitcoin μετά την υποχώρησή του κάτω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, εξαιτίας της αυξανόμενης κριτικής από τις ρυθμιστικές αρχές. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κάνει ράλι βρίσκοντας στήριξη στη βελτιωμένη ψυχολογία που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές.

Ετσι το bitcoin διέκοψε το τρίημερο πτωτικό σερί ενισχυόμενο κατά 2,9% στα 42.132 δολ. νωρίτερα στο Λονδίνο, ενώ προηγουμένως υποχωρούσε έως και 3,2% στα 39.625 δολ.

γ
Το τελευταίο 24ωρο, όπως σημειώνει το Bloomberg, τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Ether, το Solana και το Litecoin κατέγραφαν μικρές απώλειες.

Οι φόβοι διάχυσης της κρίσης χρέους στον κινεζικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Evergrande και οι προσδοκίες που θέλουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να σηματοδοτεί κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της σήμερα Τετάρτη τη μείωση των αγορών asset αργότερα φέτος είναι μεταξύ των ζητημάτων που απασχολούν τους επενδυτές.

Ωστόσο, η είδηση ότι η Evergrande έκανε συμφωνία για την καταβοή των τόκων δύο ομολόγων της αλλά και η ένεση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας από την κεντρική τράπεζα της χώρας φαίνεται ότι μετρίασαν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Σε μια συζήτηση που έγινε στο μεταξύ χθες Τρίτη για τα κρυπτονομίσματα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ , δήλωσε ότι οι προηγούμενες περιπτώσεις τραπεζών και άλλων εταιρειών που προσέφεραν ιδιωτικό χρήμα είχαν αποτύχει.

Ο Γκένσλερ επανέλαβε ότι οι κανονισμοί στις ΗΠΑ δίνουν στην Επιτροπή μεγάλη εξουσία όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα. Είπε επίσης ότι υπάρχουν μερικά «κενά» στην εποπτεία των κρυπτονομισμάτων και ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθούν, όπως είναι η ρύθμιση των ανταλλακτηρίων crypto.

Πηγή: newmoney

Tags
 
1198