Σημαντικά τα οφέλη από τη χρήση Blockchain και κρυπτονομισμάτων

Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό συνέδριο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων 

Προσμετρώντας τις αλλαγές που συντελούνται ανά το παγκόσμιο λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Τεχνολογίες Blockchain & Cryptocurrency» την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κυρία Ιωάννα Φιάκκου, ανέδειξε τα οφέλη που μπορεί να επιφέρει η συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και του δημόσιου τομέα σε ό,τι αφορά τη χρήση της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου τομέα και ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των δημόσιων φορέων για την επιτυχή εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης, σύγχρονης και καινοτόμας Εθνικής Στρατηγικής.   

Σύμφωνα με την κ. Φιάκκου, η ΕΑΣ αντιλαμβανόμενη την επίδραση που έχουν τόσο οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, όσο και οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες Blockchain στον τομέα του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών, έδρασε προληπτικά, διενεργώντας σε συνεργασία με το Institute for the Future του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μελέτη σχετικά με την επίδραση και τα οφέλη που δύναται να επιφέρει η εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain και των κρυπτονομισμάτων, τόσο στην εσωτερική λειτουργία της Αρχής όσο και στην ανάπτυξη της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών. 

Από την πλευρά της, η κυρία Δήμητρα Καλογήρου, Προέδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, μιλώντας στο συνέδριο αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με απώτερο στόχο την υπεύθυνη καινοτομία, διασφαλίζοντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία των αγορών.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Κυριάκος Κόκκινος, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της πρόσφατης μελέτης του Ευρωπαϊκού Παρατηρητήριου και Φόρουμ για το Blockchain, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος συγκαταλέγεται στα κυριότερα hotspots για την τεχνολογία blockchain στην Ευρώπη.

Τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε το Institute for the Future του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για λογαριασμό της ΕΑΣ σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση τεχνολογιών Blockchain και κρυπτονομισμάτων στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών παρουσίασαν οι:

  • Δρ. Μαρίνος Θεμιστοκλέους, Διευθυντής Ινστιτούτου του Μέλλοντος / Αναπληρωτής Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Δρ. Κλείτος Χριστοδούλου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας / Διευθυντής Έρευνας, Ινστιτούτο για το Μέλλον (Institute For the Future - IFF) / Επικεφαλής του Επιστημονικού Εργαστηρίου, Ερευνητικού Κέντρου Distributed Ledgers (DLRC) στο Ινστιτούτο για το Μέλλον

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη χρήση των τεχνολογιών Blockchain και Cryptocurrency στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τη συμμετοχή των:

  • Χριστιάνα Αριστείδου, Δικηγόρος Τεχνολογικού Δικαίου και  Διευθύνων Σύμβουλος της CHRISTIANA ARISTIDOU LLC
  • Γιάννη Μενελάου, Head of Enterprise, Blockchain Technology
  • Δρ. Κλείτο Χριστοδούλου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακής Καινοτομίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας / Διευθυντής Έρευνας, Ινστιτούτο για το Μέλλον (Institute For the Future - IFF) / Επικεφαλής του Επιστημονικού Εργαστηρίου, Ερευνητικού Κέντρου Distributed Ledgers (DLRC) στο Ινστιτούτο για το Μέλλον
  •  Δρ. Μαρίνο Θεμιστοκλέους, Διευθυντής Ινστιτούτου του Μέλλοντος / Αναπληρωτής Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  •  Δρ. Θεοδόση Μουρούζης, Managing Director, Electi Consulting
  •  Σπύρο Τσακωνίτης, Νομικός Σύμβουλος, Εθνική Αρχής Στοιχημάτων
  •  Ειρήνη Πική, Υπουργείο Οικονομικών

Το συνέδριο συντόνισε η εταιρεία IMH. 

Μπορείτε να δείτε εδώ το συνέδριο. 
 

 
1502