Στη φυλακή ο 30χρονος ιδρυτής του FTX, Sam Bankman Fried

Κρίθηκε ύποπτος φυγής και κατά συνέπεια προφυλακιστέος

Δικαστήριο στις Μπαχάμες αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης εκ μέρους του Sam Bankman Fried και έδωσε εντολή να οδηγηθεί ο συλληφθείς ιδρυτής της FTX σε φυλακή της νησιωτικής χώρας.

Κατά την πρώτη εμφάνισή του στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του τη Δευτέρα, ο επικεφαλής δικαστής Joyann Ferguson-Pratt είπε ότι ο άλλοτε μεσσίας των κρυπτονομισμάτων ήταν ύποπτος φυγής. Ο συνήγορος του 30χρονου είχε προτείνει την καταβολή εγγύησης 250.000 δολαρίων σε μετρητά. ώστε ο πελάτης του να παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό φορώντας ειδικό βραχιόλι στον αστράγαλο.

«Ο κίνδυνος φυγής είναι τόσο μεγάλος που ο Samuel Bankman-Fried θα πρέπει να προφυλακιστεί», δήλωσε ο επικεφαλής δικαστής Joyann Ferguson-Pratt. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος όρος που θα μπορούσα να βάλω στον Samuel Bankman-Fried για να ικανοποιήσω επαρκώς, λόγω της πρόσβασής του σε σημαντικά οικονομικά μέσα, ότι δεν θα μπορούσε να διαφύγει» εξήγησε.

Η ακρόαση για την έκδοση του Bankman-Fried ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα στη διαδικασία δικαστικής αγωγής την Τρίτη, ο δικηγόρος του είπε ότι θα πολεμήσει τα σχέδια για έκδοση στις ΗΠΑ όπου αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν έχουν απαγγείλει 8 κατηγορίες στον Bankman-Fried συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας και της απάτης, για φερόμενη κατάχρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια πελατών πριν από τη θεαματική κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του τον περασμένο μήνα.

Ντυμένος με μπλε κοστούμι και λευκό πουκάμισο για τη δικαστική διαδικασία, ο Bankman-Fried μερικές φορές ήταν, όπως μεταδίδει το Bloomberg, τρεμάμενος και νευρικός. Οι γονείς του ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου καθώς ο 30χρονος γιος τους συχνά αποκαλούνταν «φυγάς». Αφού ο δικαστής ανακοίνωσε ότι θα αρνηθεί τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, η μητέρα του, εμφανώς αναστατωμένη, τον αγκάλιασε με δακρυσμένα μάτια. Ο Bankman-Fried είχε 15 λεπτά με τους γονείς του πριν οδηγηθεί στη φυλακή.

naftemporiki.gr

 
2027