Στην 27η θέση του παγκόσμιου δείκτη καινοτομίας η Κύπρος

Η Κύπρος συγκέντρωσε 46,2 μονάδες, γεγονός που την κατατάσσει την δεύτερη ψηλότερη μεταξύ των χωρών της περιοχής της

Στην 27η θέση από σύνολο 132 χωρών κατατάσσεται η Κύπρος στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας, κάτι που επιβεβαιώνει την βελτίωση της χώρας στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του παγκόσμιου δείκτη καινοτομίας, η Κύπρος συγκέντρωσε 46,2 μονάδες, γεγονός που την κατατάσσει την δεύτερη ψηλότερη μεταξύ των χωρών της περιοχής της.

>>> Διαβάστε ΕΔΩ αυτούσια την έκθεση <<<

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και Δυτικής Ασίας (συμπεριλαμβανομένων των νησιών) πρώτο κατατάσσεται το Ισραήλ, δεύτερη η Κύπρος, τρίτα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τέταρτη η Τουρκία.

>>> Διαβάστε επίσης: Ανάμεσα στους ισχυρούς καινοτόμους της ΕΕ η Κύπρος για το 2022 <<<

ηγ

 

Επιπλέον, όσο αφορά τους δείκτες καινοτομίας στους οποίους οι οικονομίες έχουν την καλύτερη βαθμολογία παγκοσμίως, η Κύπρος καταλαμβάνει την 8η θέση, μαζί με την Ιαπωνία:

φδ

Αναφορικά με τους διάφορους δείκτες καινοτομίας, στους θεσμούς η Κύπρος βρίσκεται στην 36η θέση, στο ανθρώπινο κεφάλαιο και έρευνα στην 39η, στις υποδομές στην 28η θέση, στην εξειδίκευση της αγοράς στην 29η, στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων στην 23η, στη γνώση και τεχνολογία στην 20η και στη δημιουργία στην 17η.

>>> Διαβάστε επίσης: Θέλει να μπει στη βιομηχανία του Διαστήματος η Κύπρος <<<

ηγ

ηγ

Την ίδια στιγμή, όσο αφορά την απόδοση της καινοτομίας σε διαφορετικά επίπεδα εισοδήματος, η Κύπρος βρίσκεται στις χώρες υψηλού εισοδήματος όπου η απόδοση της καινοτομίας βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το επίπεδο ανάπτυξης:

ηγ

Δρ. Μαστρογιαννόπουλος: Να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και στην ανάπτυξη

Να σημειώσουμε ότι, με αφορμή την κατάταξη της Κύπρου στην 27η θέση στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας, ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙδΕΚ, Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Χρειαζόμαστε περισσότερους πτυχιούχους επιστήμης και μηχανικής. Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και ανάπτυξη. Τα δημιουργικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα γνώσης και τεχνολογίας πρωτοστατούν, ακολουθούμενα από την επιχειρηματική πολυπλοκότητα. Με σκληρή δουλειά, θετική διάθεση και ομαδικό πνεύμα μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Αυτούσια η ανάρτηση του Δρ. Μαστρογιαννόπουλου:

ηγ

 
2013