Ταξί στον ουρανό: Η επόμενη ημέρα στις μεταφορές

Τα νέα, ευέλικτα ατομικά αεροσκάφη εγκαινιάζουν μία νέα, πολλά υποσχόμενη κατάσταση στους ουρανούς

Η κατάκτηση των αιθέρων ήταν για τον άνθρωπο ένας αέναος πόθος, που ακόμη και σήμερα, παρ’ όλη την επέλαση της τεχνολογίας, δεν έχει τελειοποιηθεί, ωστόσο συνεχώς εξελίσσεται.

Από τα μυθικά φτερά του Ίκαρου μέχρι τα υπερηχητικά αεροσκάφη και τα κινηματογραφικά διαστημόπλοια, η ανθρωπότητα, για να κάνει ένα βήμα μπροστά, πηγαίνει ένα βήμα πίσω: Αφήνοντας στο παρελθόν τα τεράστια αεροσκάφη με τις αλόγιστες εκπομπές αερίου, τα νέα, ευέλικτα ατομικά αεροσκάφη, άλλως αεροταξί, εγκαινιάζουν μία νέα, πολλά υποσχόμενη κατάσταση στους ουρανούς.

Τα πρακτικά προβλήματα που θα λύσουν οι εν εξελίξει ατομικές αερομεταφορές, είναι τεράστια. Χώρος, χρόνος, ευκολία και ασφάλεια είναι τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα που θα δώσουν τεράστια ώθηση, όχι μόνο στην ανθρώπινη μετακίνηση αλλά και στην επιχειρηματική κινητικότητα.  

Από τη μεταφορά φορτίου με drones, στη μεταφορά ανθρώπων

Ας πάρουμε ως παράδειγμα μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην αναδυόμενη βιομηχανία της αστικής αεροκινητικότητας, τη Skyports.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε με τη μεταφορά ελαφρού φορτίου μέσω drones και σήμερα δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών, όπως μεταφορές γραμμάτων και δεμάτων για τη Royal Mail, άμεση αποστολή ιατρικού υλικού και αποτελεσματικές μεταφορές ανθρώπων. Κορυφαία πλέον στον τομέα της αναδυόμενης βιομηχανίας Advanced Air Mobility, η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, κατέχει και διαχειρίζεται δίκτυα vertiports που επιτρέπουν οικονομικές, ασφαλείς και απρόσκοπτες λειτουργίες αεροταξί και φορτηγών drone στις μεγάλες πόλεις του κόσμου, ακόμη και στα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα. Παράλληλα, η εταιρεία επιμελείται τα drones, την τεχνολογία, τους κανονισμούς και τους πιλότους, προσφέροντας  στους πελάτες της ταχύτερες, ασφαλέστερες και πιο πράσινες υπηρεσίες.


Μικρά ελικόπτερα, τα ταξί του μέλλοντος

Σε συνεργασία με την πρωτοπόρο εταιρεία αεροταξί Volocopter και μέσα από σχέδια της Brandlab, η εταιρεία υλοποίησε το Volo-Port , για την ηλεκτρική απογείωση και προσγείωση  του λεγόμενου eVTOL.

Εξάλλου, η επίγεια υποδομή vertiport είναι κρίσιμη για την επιτυχία της μελλοντικής αστικής αεροπορικής κινητικότητας (UAM), συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών αεροταξί σε πόλεις με κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η Skyports παρέχει επίσης παράδοση με drone μέσω του τμήματος logistics, Delivery by Skyports, το οποίο ήδη αποδεικνύει τη βιωσιμότητα των καλύτερων στην κατηγορία τεχνολογιών μη επανδρωμένων συστημάτων της εταιρείας στους τομείς της ιατρικής, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η τεχνολογία, είναι απαραίτητη για την επιτυχία της ευρύτερης λύσης υποδομής αεροταξί Skyports.

Πλέον, η Skyports παρουσιάζει έργα που λειτουργούν σε πολλές ηπείρους, όπως στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική. Στους επενδυτές της Skyports περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Deutsche Bahn Digital Ventures, Groupe ADP, Irelandia Aviation και Levitate Capital.


Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία των drones

Πρόσφατα, η εταιρεία συγκέντρωσε 23 εκατ. δολάρια στο πρώτο κλείσιμο του γύρου χρηματοδότησης της Series B. Το κεφάλαιο αυτό, προερχόμενο από έναν συνδυασμό νέων και υφιστάμενων επενδυτών, θα επιτρέψει στην Skyports να εδραιώσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στις προηγμένες αγορές υποδομής εναέριας κινητικότητας και επιχειρήσεων drone.

Επιπλέον, το νέο κεφάλαιο επιτρέπει στη Skyports να επιταχύνει τις εργασίες της με τους κορυφαίους κατασκευαστές και χειριστές ηλεκτρικών αεροταξί στον κόσμο, παρέχοντας υποδομές απογείωσης και προσγείωσης σε βασικές αγορές. Η Skyports ουσιαστικά θα κλιμακώσει τις δραστηριότητές της στις Υπηρεσίες Drone σε νέες και υπάρχουσες αγορές, βασιζόμενη στις ενεργές δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Ασία.

travel.gr

Tags
 
1598