Τι απέγιναν Bitcoin $3 δις που θα στήριζαν το TerraUSD;

To Luna είδε την τιμή του να μηδενίζεται και το UST αξίζει πλέον μόλις 9 σεντ του δολαρίου σύμφωνα με την CoinGecko

Οι επενδυτές προσπαθούσαν να μάθουν τι έγινε με τα Bitcoin αξίας 3 δισ. δολαρίων, που απέκτησε η Terra για να στηρίξει το stablecoin TerraUSD ή UST, το οποίο και οδηγήθηκε στην κατάρρευση. Τώρα έχουν την απάντησή τους. 

>>Διαβάστε επίσης:Νέα πτώση για το Βitcoin – Ξανά κάτω από τα $30.000<<

Το Luna Foundation Guard, ταμείο που ίδρυσε ο δημιουργός του Terra, Do Κwon, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ότι δαπάνησε σχεδόν το σύνολο των Bitcoin την περασμένη σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει το UST. 

Ο οργανισμός είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 80.000 Bitcoins, τα οποία την περασμένη εβδομάδα άξιζαν περίπου 3 δισ. δολάρια, καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα και stablecoins, συμπεριλαμβανομένων των BNB, Tether, USDC και Avalanche. Ο Kwon είχε υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει τα Bitcoin σε περίπτωση δραματικής πτώσης στην αξία του UST. 

Σε μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter το Luna Foundation Guard γνωστοποίησε ότι μετέφερε 52.189 Bticoins για να τα «ανταλλάξει με συμβαλλόμενο μέρος» καθώς το UST έπεσε κάτω από την ισοτιμία του 1 δολαρίου. Επιπλέον 33.206 Bitcoins πουλήθηκαν απευθείας από την Terra σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να υπερασπιστεί την ισοτιμία. 

Τη Δευτέρα το Luna Foundation Guard είχε πλέον μόνο 313 Bitcoins στα αποθέματά του αξίας περίπου 9,3 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 85 εκατ. δολαρίων για να αποζημιώσει τους εναπομείναντες χρήστες του UST. 

To UST είναι ένα αλγοριθμικό stablecoin. Σε αντίθεση με το tether και το USDC, τα οποιά κρατούν fiat ενεργητικό σε απόθεμα για να στηρίζουν τα νομίσματά τους, το UST βασίζεται σε έναν σύνθετο κώδικα και στο κρυπτονόμισμα Luna για να ισορροπεί προσφορά και ζήτηση και να σταθεροποιεί την τιμή. 

Όταν το UST άρχισε να υποχωρεί κάτω από το 1 δολάριο την περασμένη εβδομάδα, το Luna ήρθε επίσης αντιμέτωπο με ένα μαζικό sell off. To Luna είδε την τιμή του να μηδενίζεται και το UST αξίζει πλέον μόλις 9 σεντ του δολαρίου σύμφωνα με την CoinGecko.

naftemporiki.gr