Ξεπέρασε και τα $18.000 το Bitcoin

Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε και το επίπεδο των $18.000 την Τετάρτη

Σε ανοδικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση παραμένει το Bitcoin, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ρεκόρ του 2017 που πυροδότησαν μια μανία μεταξύ των επενδυτών η οποία τελείωσε με μία βία κατάρρευση, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε και το επίπεδο των $18.000 την Τετάρτη για να κατρακυλήσει στη συνέχεια σε ποσοστό άνω του 6% και να επιστρέψει και πάλι κοντά στα $18.200 στις συναλλαγές στο Λονδίνο. 

>>> Διαβάστε επίσης: Θες να δουλεύεις από το Τρόοδος κάνοντας & διακοπές;€28 την ημέρα <<<

Η αξία του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, φέρνοντας στη μνήμη το ράλι κατά 1.375% του 2017 που προηγήθηκε της βουτιάς κατά 70% το επόμενο έτος. Υποστηρικτές αλλά και πολέμιοι εκτιμούν ότι το νόμισμα μπορεί να συνεχίσει ανοδικά φέτος.

"Αυτό που συμβαίνει με το Bitcoin είναι τρελό", αναφέρει ο Matt Maley, chief market strategist της Miller Tabak + Co. "Αυτή είναι η τρίτη παραβολική κίνηση. Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει".

Τα κέρδη του νομίσματος αυτό το έτος ακολουθούν την ευρύτερη αποδοχή που γνωρίζει το Bitcoin από καθιερωμένους φορείς της αγοράς όπως η Fidelity Investments, η οποία ξεκίνησε ένα Bitcoin fund αυτό το καλοκαίρι. Σημαντικοί διαχειριστές κεφαλαίων επίσης στρέφονται στα κρυπτονομίσματα, με τον επενδυτή Paul Tudor Jones να αγοράζει Bitcoin ως μέσο προστασίας έναντι του πληθωρισμού. Η PayPal Holding Inc. ανακοίνωσε επίσης τον Οκτώβριο ότι θα επιτρέπει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα. 

Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν πάντως πείσει όλους τους επενδυτές. Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates LP, Ray Dalio δήλωσε την Τρίτη ότι ενδεχομένως να έχει χάσει κάτι. Ακόμα και κάποιοι από την αγορά των κρυπτονομισμάτων εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ραγδαία άνοδο. 

>>> Διαβάστε επίσης: Για 120 εκατ. ευρώ επαναλειτούργησαν τα αεροδρόμια της Κύπρου <<<

"Έχουμε υπερεπεκταθεί και μια πτώση είναι αναμενόμενη", δηλώνει ο Vijay Ayyar, του ανταλλακτηρίου Luno. "Κάπου στην περιοχή μεταξύ $18.000 - $19.000 είναι πιθανώς η κορυφή. Πιθανώς θα έχουμε πολλούς ανθρώπους να πραγματοποιούν πωλήσεις στα επίπεδα αυτά, ιδίως αυτούς που αγόρασαν στην κορυφή του 2017-18. Τα τεράστια ράλι που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν είχαν πάντα διορθώσεις της τάξης του 30-40%. Δεν υπάρχει λόγος αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά τα πράγματα". 

Ο Mati Greenspan, ιδρυτής της Quantum Economics σημειώνει ότι το "Bitcoin είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση περιουσιακών στοιχείων από την δημιουργία του. Αυτή η τελευταία άνοδος έρχεται καθώς οι μεγάλοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά απορροφώντας τη μικρή προσφορά που υπάρχει για πωλήσεις".

Ο Hugo Rogers, chief investment officer στην Deltec Bank & Trust, αγόρασε Bitcoin όταν ήταν κοντά στα $9.300 τον Ιούνιο και χρησιμοποίησε περιόδους αδυναμίας από τότε για να το αυξήσει στο χαρτοφυλάκιο του. Το Bitcoin αποτελεί πλέον το 5% του Global Absolute Return Fund, το οποίο εστιάζει σε εταιρείες τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης. Πιθανώς δεν θα σταματήσει στο όριο του 5%, όπως λέει.
"Μία μικρή θέση στο Bitcoin μπορεί να πάει πολύ μακριά", δήλωσε στο Bloomberg ο Rogers. "Υπάρχει έλλειψη εναλλακτικών σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να δείξουν συγκρίσιμες αποδόσεις. Εάν είναι να διαφοροποιήσεις το χαρτοφυλάκιο σου, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να πας". 

Πηγή: Money-money.gr

Tags
 
632
Thumbnail