Από σήμερα, ο Τζεφ Μπέζος, τρέχει με… $200 δις 

Είναι πρώτος μεταξύ των «εκατοντα-δισεκατομμυριούχων»

O πλούτος του CEO της Amazon άγγιξε τα 202 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, καθώς οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν.

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 87 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο.

Η εκρηκτική ανάπτυξη της περιουσίας του Bezos οφείλεται στις μετοχές του στην Amazon (AMZN). Η τιμή της μετοχής έκανε άλμα 25% τους τελευταίους τρεις μήνες και 86% μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ο δισεκατομμυριούχος που αψηφά την πανδημία  <<<

Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon το 1994, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τον πλούτο του.

Το 2017, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Και τον περασμένο μήνα, η εκτιμώμενη καθαρή του αξία αυξήθηκε σχεδόν στα 172 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας ένα νέο παγκόσμιο υψηλό.

Ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι μόνος: αρκετοί μεγιστάνες τεχνολογίας έχουν γίνει πολύ πιο πλούσιοι κατά την πανδημία, καθώς η ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες των εταιρειών τους συνεχίζει να αυξάνεται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook (FB) Μάρκ Ζούκερμπεργκ έγινε «εκατοντα-δισεκατομμυριούχος», καθώς ο πλούτος του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ποια Ανατολική Μεσόγειο; Οι Tούρκοι ασχολούνται με τον Salt Bae  <<<

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (TSLA) Έλον Μάσκ, με καθαρή αξία 96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πλησιάζει στον ίδιο τίτλο.

Ο ιδρυτής της Microsoft (MSFT) Bill Gates το έχει ήδη καταφέρει.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ έγινε επίσης δισεκατομμυριούχος πρόσφατα, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του έκαναν ράλι. Ο Κουκ είναι ένα σπάνιο παράδειγμα στελέχους (και όχι ιδρυτή) που μπήκε στις τάξεις κροίσων.

>>>Διαβάστε ακόμη: Η πιο δημοφιλής (και ακριβοπληρωμένη) γάτα στον κόσμο (VIDEO) <<<

Αν και η Amazon είναι η ναυαρχίδα του Μπέζος δεν είναι η μόνη εταιρεία του. Έχει επίσης την Blue Origin, την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών που ίδρυσε το 2000 και την εφημερίδα The Washington Post, την οποία απέκτησε το 2013.

Πηγή: newmoney