Αποκλήρωσε την οικογένεια του και άφησε $1,2 δισ. στην πρώην του

Μεγαλοεκδότης αποκλήρωσε την οικογένειά του και άφησε περιουσία $1,2 δισ. στην πρώην του

O M. Richard “Dick” Robinson Jr, αποθανών ιδιοκτήτης της Scholastic Corp, της εκδοτικής εταιρείας που κυκλοφόρησε τη σειρά βιβλίων Harry Potter, άφησε την περιουσία του αξίας $1,2 δισ. στην πρώην σύντροφό του.

Ο Robinson άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Ιουνίου στην περιοχή Martha’s Vineyard των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη διαθήκη του, η οποία δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal, η περιουσία του περνάει στην Iole Lucchese – η οποία είναι και Chief Strategy Officer της Scholastic.

Προφανώς η κίνηση του “Dick” προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την οικογένειά του αφού η Lucchese θα ελέγχει τόσο την εταιρεία, όσο και την προσωπική περιουσία του.

Η οικογένεια αναφέρει πως έχει ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τη Lucchese μέσω των δικηγόρων της.

Ο 25χρονος, νεότερος γιος του Robinson αποκάλεσε την κίνηση ως «απροσδόκητη και σοκαριστική» αλλά υπογράμμισε πως θέλει έναν «φιλικό, εξωδικαστικό συμβιβασμό». Υποστήριξε, μάλιστα, πως η διαθήκη τούς κάνει να φαίνονται σαν άπονους γιους που δεν επισκέπτονταν τον πατέρα τους.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια τον έβλεπα αρκετές φορές κάθε εβδομάδα», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο 34χρονος γιος του Robinson υποστήριξε πως δεν έχει συναντήσει ποτέ τη Lucchese και δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτήν.

«Η οικογένειά μας ποτέ δεν θα ήθελε να πουλήσει τη Scholastic εάν αυτό σήμαινε τη μετάλλαξη του επιβοηθητικού και διδακτικού της χαρακτήρα. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια εταιρεία για εμάς», υπογράμμισε.

Μία εκ των αδελφών του Robinson ανέφερε στη Wall Street Journal πως «πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί η συνέχιση του σκοπού της Scholastic, του οράματος του πατέρα μας και του αδελφού μας Dick και είμαστε σίγουροι πως η νέα διοίκηση της εταιρείας έχει τους ίδιους στόχους».

Η Lucchese έχει ονομαστεί εκτελεστής της διαθήκης του Robinson μαζί με τον δικηγόρο της εταιρείας Andrew Hedden.

Η πρώην σύντροφος του Robinson και μεγαλοστέλεχος της Scholastic κατέχει το 53,8% των Class A μετοχών της επιχείρησης.

Πηγή: newmoney