Αυτές είναι τα 5 χρυσές συνήθειες των billionaires

Πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν αμύθητες περιουσίες

Για πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Τομ Κόρλεϊ, λογιστής, οικονομικός σχεδιαστής και συγγραφέας μελετούσε τις συνήθειες συνολικά 233 εκατομμυριούχων – οι 177 εξ αυτών ήταν αυτοδημιούργητοι.

Έπειτα από αμέτρητες συνεντεύξεις κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτές είναι οι 5 κοινές συνήθειες χάρη στα οποίες κατάφεραν να χτίσουν τις περιουσίες τους.

>>> Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα παπούτσια τεχνητής νοημοσύνης των $1,400 (Βίντεο) <<<

1. Τους αρέσει να μαθαίνουν συνεχώς, νέα πράγματα

Μία από τις βασικές προτεραιότητες των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με την έρευνα του Κόρλεϊ όπως μεταδίδει το CNBC, είναι η μάθηση και η αυτοβελτίωση. Συνολικά, το 49% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι χρειαζόταν λίγα λεπτά κάθε μέρα για να μάθει νέες λέξεις και το 61% μοιράστηκε ότι εξασκούσε νέες δεξιότητες (δηλαδή, ένα άθλημα ή ένα διαδικτυακό μάθημα) για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα. Τέλος, ένα 63% δήλωσε πως άκουγε ηχητικά βιβλία κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της εργασίας τους. Το εβδομήντα ένα τοις εκατό είπε ότι διαβάζει συχνά βιβλία αυτοβοήθειας.

2. Ακούνε περισσότερο, μιλάνε λιγότερο

Μια στρατηγική που εμφανίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ήταν ο «κανόνας ακρόασης 5 προς 1». Πιο αναλυτικά, σε ομαδικά περιβάλλοντα, για κάθε λεπτό που μιλούσαν, οι εκατομμυριούχοι άκουγαν για πέντε λεπτά. Αυτό τους βοήθησε να ενισχύσουν τις εργασιακές τους σχέσεις και να αποκτήσουν μια σειρά από διαφορετικές απόψεις για ένα δεδομένο θέμα.

3. Προωθούν την ομαδοσυνεργατικότητα

Το 86% των self-made εκατομμυριούχων εργάζονταν κατά μέσο όρο 50 ώρες ή περισσότερες την εβδομάδα. Αλλά δεν λειτουργούν ποτέ ως μονάδες.

4. Ονειρεύονται και θέτουν νέους στόχους

5. Υγιεινός τρόπος ζωής

Η καλή υγεία μεταφράζεται σε μακροζωία, που σημαίνει περισσότερος χρόνος για να δημιουργήσουν περισσότερο πλούτο.

Πηγή: Newmoney.gr