Αυτή είναι η πιο ακριβή μάσκα στον κόσμο – Πόσα στοιχίζει

Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από χρυσό και 3.600 λευκά και μαύρα διαμάντια

Μια ισραηλινή εταιρεία κοσμημάτων επεξεργάζεται ίσως την πιο ακριβή μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό στον κόσμο. Μάλιστα, θα είναι κατασκευασμένη από χρυσό και θα έχει πάνω από 3.600 λευκά και μαύρα διαμάντια. Η τιμή του εκτιμάται σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz», το βάρος μιας τέτοιας μάσκας θα είναι 270 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 100 φορές όσο το βάρος μιας συνηθισμένης χειρουργικής μάσκας. α

Ο σχεδιαστής Ισαάκ Λεβί, ο οποίος κατέχει την εταιρεία Yevel, ανέφερε στη «Haaretz» ότι ο αγοραστής της είναι ένας Κινέζος επιχειρηματίας που ζει στις ΗΠΑ.

Αν και μια τόσο ακριβή μάσκα μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικά ακριβή, όταν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο είναι άνεργοι και πολλές χώρες αντιμετωπίζουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παραγγελία έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία του Λεβί.

>>> Bloomberg στην ελληνική <<<

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε το εξής: «Είμαι χαρούμενος που αυτή η μάσκα μάς έδωσε αρκετή δουλειά ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπως αυτές τώρα».

(sputniknews.gr)