Αυτή είναι η πρώτη εκατομμυριούχος της λοταρίας των εμβολιασμένων

Τα κέρδισε από το πρόγραμμα Vax-a-Million

Στην αρχή, η Abbigail Bugenske θεώρησε ότι της έκαναν φάρσα, αλλά όχι. Ήταν η πρώτη εκατομμυριούχος της λοταρίας, που έχει δημιουργηθεί για να ωθήσει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο στο Οχάιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν χτύπησε το τηλέφωνό της. Ο αριθμός που φαινόταν της ήταν άγνωστος. Ένας άνδρας της είπε ότι είναι ο Mike DeWine, κυβερνήτης του Οχάιο.

«Νόμιζα ότι ήταν φάρσα», είπε η Bugenske στην The Washington Post, μια μέρα μετά το τηλεφώνημα που της άλλαξε τη ζωή. «Και έγινε ακόμα πιο τρελό, όταν μου είπε ότι κέρδισα ένα εκατομμύριο δολάρια. Οπότε σίγουρα νόμιζα ότι ήταν φάρσα.»

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Αλλά όχι. Ο άνδρας ήταν όντως ο DeWine και η Bugenske ήταν ένας από τους πρώτους νικητές της λοταρίας Vax-a-Million της πολιτείας, ένα σχέδιο που επινοήθηκε για να συγκεντρώσει περισσότερο ενδιαφέρον για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Η λαχειοφόρος αγορά, ένα από τα πολλά προγράμματα που τρέχουν σε διάφορες πολιτείες, με σκοπό να δώσουν κίνητρα για να εμβολιαστούν οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, χάρισε επίσης την Τετάρτη πλήρη υποτροφία για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο του Οχάιο στον μαθητή, Joseph Costello.

Συνολικά, το πρόγραμμα θα δώσει από 1 εκατομμύριο σε πέντε εμβολιασμένους ενήλικες και υποτροφίες σε πέντε εμβολιασμένους εφήβους.

Σε μία διαδικτυακή συνάντηση, την Πέμπτη το πρωί, ο Costello, πλαισιωμένος από τους γονείς του, είπε ότι «είναι πολύ ενθουσιασμένος». Η μητέρα του, η Colleen Costello, έμεινε έκπληκτη όταν απάντησε στο τηλεφώνημα του DeWine.

«Ήμουν πραγματικά ευγνώμων εκείνη τη στιγμή που υπήρχε ένα παγκάκι κοντά», είπε, «γιατί έπρεπε να καθίσω».

Ενώ ορισμένοι έχουν αντιταχθεί στην ιδέα των αξιωματούχων, να καταφεύγουν σε επταψήφια έπαθλα για να πείσουν τους Αμερικανούς να κάνουν ένα πιθανό σωτήριο εμβόλιο, η έρευνα έχει δείξει ότι τα κίνητρα σε μετρητά μπορεί να κάνουν τους μη εμβολιασμένους πιο πιθανό να εμβολιαστούν.

«Είμαστε κατευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα», δήλωσε ο DeWine σε συνέντευξη Τύπου αυτήν την εβδομάδα. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μας ως κράτος, το άμεσο μέλλον μας και το μακροπρόθεσμο μέλλον μας. Ο εμβολιασμός περισσότερων ανθρώπων μάς επιτρέπει πραγματικά να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς» πρόσθεσε.

Οι γονείς του Costello δήλωσαν ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως και είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν τα παιδιά τους μέχρι το τέλος του μήνα. Η ανακοίνωση της λαχειοφόρου αγοράς τους ώθησε ωστόσο, να επισπεύσουν το ραντεβού.

Η εγγραφή για τη λαχειοφόρο αγορά όταν ανακοινώθηκε ήταν μία θετική συνθήκη δήλωσε η 22χρονη αλλά αμέσως μετά την ξέχασε. Μέχρι το τηλεφώνημα του DeWine.

Πολύ καιρό πριν, η Bugenske είχε ζητήσει από τη γιαγιά της, που είναι στα 70 της και ζει στο Μίσιγκαν, να κάνει το εμβόλιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Με ενθάρρυνε όλη την ώρα να το κάνω», είπε η Karen Bugenske για την εγγονή της. Πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ αντιταχθεί στο εμβόλιο, αλλά «δεν βιαζόταν να το κάνει».

Στο τέλος, έκανε και τις δύο δόσεις της Moderna και κάλεσε την εγγονή της, για να της πει τα ευχάριστα νέα.

«Έτσι λειτουργούν και οι προθεσμίες στο πρόγραμμα Vax-a-Million», δήλωσε η Bugenske. «Χρειάζεται απλώς κάποιος να πει, μην καθυστερείς απλώς πήγαινε και κάντο».

Η Abbigail Bugenske αποφοίτησε από το Michigan State το 2020 και άρχισε να εργάζεται στη GE ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στην αεροδιαστημική μηχανική στο τοπικό πανεπιστήμιο του Οχάιο. Δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη δουλειά της, είπε, και αφού χαρίσει μερικά από τα κέρδη της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα ήθελε να επενδύσει τα υπόλοιπα.

Η ίδια λέει ότι δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα. Την ώρα οτυ τηλεφωνήματος πήγαινε στο Κλίβελαντ για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Σκοπεύει να ολοκληρώσει την αγορά της, παρά να ψάξει για κάτι καλύτερο.

«Όχι, δεν ψάχνω να αγοράσω Ferrari», είπε χαρακτηριστικά.

Σε εθνικό επίπεδο, ο αγώνας για τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα ανθρώπων έχει εντατικοποιηθεί, καθώς περισσότερες πολιτείες συνεχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα για τη δημόσια υγεία της πανδημικής εποχής.

Περίπου ο μισός πληθυσμός των Η.Π.Α. έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, αλλά ο μέσος αριθμός των δόσεων που χορηγούνται ανά ημέρα μειώθηκε περίπου στον 36% τον περασμένο μήνα.

«Το Οχάιο έχει ένα νέο εκατομμυριούχο!» είπε ο Μπάιντεν. «Και λέω, ποιος θα το σκεφτόταν; Ένα εκατομμύριο δολάρια για τη δόση του εμβολίου; Αλλά λειτουργεί».

Πηγή: Lifo.gr