Αυτό είναι το καταφύγιο–παλάτι των 18 εκατ. στο Λας Βέγκας (VID)

Κατασκευάστηκε το 1978, από το στέλεχος καλλυντικών της Avon, Τζέρι Χέντερσον

Στο παρελθόν, οι χώρες δημιουργούσαν υπόγεια καταφύγια υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης πυραυλικής επίθεσης. Καθώς, ωστόσο, τα χρόνια περνούσαν και η πιθανότητα ενός πολέμου απομακρυνόταν, τα περισσότερα από αυτά είτε μετατράπηκαν σε αίθουσες παιχνιδιών είτε χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι αποθήκευσης τροφίμων, ενώ άλλα απλώς εγκαταλείφθηκαν.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση καταφυγίων έχει αυξηθεί και πάλι, ιδίως έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το therichest, η τιμή ενός από τα πιο εντυπωσιακά καταφύγια στο Λας Βέγκας το οποίο δημιουργήθηκε από το στέλεχος καλλυντικών της Avon, Τζέρι Χέντερσον, έχει αυξηθεί από 1,7 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε 18 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

>>> Διαβάστε επίσης: Σε ποιες πόλεις ζουν οι περισσότεροι… εκατομμυριούχοι  <<<

Συγκεκριμένα, το Doomsday Mansion το οποίο κατασκευάστηκε το 1978, χαρακτηρίζεται ως ένα μοναδικό αξιοθέατο. Το υπερπολυτελές καταφύγιο, εκτός από μια πισίνα, διαθέτει επίσης, πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και έναν μικρό ξενώνα. Υπάρχουν ακόμη, δύο τζακούζι, μια σάουνα, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με μπαρ και πίστα χορού.

Το υπόγειο – σπίτι είναι ιδανικό για πάρτι και άλλες συγκεντρώσεις. Πουλήθηκε το 2014 για σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια. Έπειτα από τις επισκευές που έγιναν από την εταιρεία που αγόρασε το συγκεκριμένο καταφύγιο, η αξία του έχει εκτιναχθεί σε τουλάχιστον, 18 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Newmoney.gr