Διαμονή σε ένα ιταλικό κάστρο του 10ου αιώνα (ΦΩΤΟ)

Το Hotel Castello di Reschio διαθέτει 30 σουίτες, σπα και εστιατόριο μέσα στο ιστορικό κάστρο και άλλες έξι δίπλα στην εκκλησία της ενορίας

Στους λόφους της Ούμπρια στην Ιταλία, ο κόμης Μπένεκτιτ Μπόλτσα και η οικογένειά του αποκατέστησαν ένα κάστρο του 10ου αιώνα και το μετέτρεψαν σε ξενοδοχείο. Το Hotel Castello di Reschio διαθέτει 30 σουίτες, σπα και εστιατόριο μέσα στο ιστορικό κάστρο και άλλες έξι δίπλα στην εκκλησία της ενορίας.

σ
Βρίσκεται μέσα στο εκτενές κτήμα Reschio, το οποίο αποκτήθηκε από τον κόμη Αντόνιο Μπόλτσα το 1994. Το διάσπαρτο με αγροικίες κτήμα είναι στα σύνορα Ούμπρια και Τοσκάνης.

δ
Τα καταρρέοντα κτίσματα αποκαταστάθηκαν σιγά σιγά και μετατράπηκαν σε κατοικίες από τον γιό του, τον Μπένεντικτ και τη νύφη του, την Ντόνα.

δ
Στη συνέχεια, η οικογένεια έστρεψε την προσοχή της στο πέτρινο κάστρο όπου έζησε επί μία δεκαετία αποκαθιστώντας το αρχιτεκτόνημα και δημιουργώντας εσωτερικούς χώρους που το σέβονται αλλά προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις.

δ
Σε όλα τα δωμάτια, πατώματα από τερακότα ή ξύλο, κεντημένες στο χέρι λινές κουρτίνες, ιταλικά υφάσματα και από μάρμαρο και μπρούτζο εξοπλισμός των λουτρών από ντόπιους τεχνίτες.

δ
Ο ίδιος ο Μπένεντικτ Μπόλτσα σχεδίασε και κατασκεύασε κλίνες και φωτισμό για το ξενοδοχείο μέσω της δικής του εταιρείας της BB for Reschio. Ως διασκόσμηση, πορτρέτα, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα από ντόπια παλαιοπωλεία (https://www.instagram.com/p/CPV5zzEsjqV/ ).

σ
Στον δυτικό προμαχώνα του κάστρου, το Ristorante Al Castello σερβίρει ιταλική κουζίνα με προϊόντα από καλλιέργειες στο κτήμα.

δ
Στην Palm Court – καινούργια δομή στο μοντέλο των βικτωριανών θερμοκηπίων από γυαλί και σίδερο – προσφέρεται χώρος για ανάγνωση, κουβέντα και απόλαυση γλυκών και κοκτέιλ από το διπλανό μπαρ.

δ
Στον Il Torrino, τον πύργο που ήταν το παρατηρητήριο του κάστρου και ο οποίος έχει μετατραπεί, σερβίρονται ελαφρά γεύματα και ποτά με θέα μια οβάλ πισίνα. Το σπα βρίσκεται στο αψιδωτό πέτρινο κελάρι. Οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν το κτήμα πεζή ή με ποδήλατο και να πάρουν μαθήματα ιππασίας στο Κέντρο Ιππασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ