Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: 5 φορές πάνω η αξία της Tesla 

Ποια άλλη μετοχή θα «λάμψει»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ρον Μπάρον, αγοράζει μετοχές της Tesla εδώ και χρόνια και, αυτή τη στιγμή, κανένας δεν μπορεί να τον αδικήσει. Η μετοχή μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί πάνω από 400% φέτος και αν η πρόβλεψη του Μπάρον, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν σε ετήσια βάση κατά 50%, επαληθευτούν, τότε σίγουρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου.

δ

Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 39,9 δισ. δολ., η εταιρεία του Baron Capital έχει στην κατοχή της πάνω από 7,3 εκατ. μετοχές της Tesla με μέσο κόστος μόλις 43,07 δολ/μετοχή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 458 δολάρια με αγοραία κεφαλαιοποίηση 417 δισ. δολ. Άρα αποτελεί μια «10-bagger» επένδυση για την Barron, αποφέρει δηλαδή 10 φορές το ποσό της αρχικής επένδυσης.

σ

«Το λέω εδώ και καιρό, νόμιζα ότι θα έφτανε το ένα με δύο τρισ. δολάρια. Με τις πρόσφατες εξελίξεις νομίζω ότι τα δύο τρισ. είναι το σωστό νούμερο. Αρα 5 φορές πάνω από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση», ανέφερε ο Μπάρον μιλώντας στο CNBC

Ωστόσο, ο Μπάρον ανέφερε ότι τώρα τελευταία δεν θέλει να είναι γνωστός απλά ως ένας τύπος που αγοράζει Tesla , αλλά και ως ο τύπος της  SpaceX . Εξάλλου, η Baron Capital κατέχει πλέον πάνω από 800.000 μετοχές της άλλης εταιρείας του Ελον Μασκ, που αυτή τη στιγμή δεν διαπραγματεύεται δημόσια.

«Νομίζω ότι η SpaceX, έχει μια ευκαιρία να γίνει τόσο μεγάλη όσο η Tesla», ανέφερε ο Μπάρον στο CNBC. «Την επόμενη διετία θα σας μιλάω πολύ περισσότερο για την  SpaceX από όσο μπορώ να μιλάω γι’ αυτήν τώρα».
 

Η Baron Capital πρωτοαγόρασε μετοχές της SpaceX το 2017 και απέκτησε μετοχές αξίας 26 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συγκέντρωσης κεφαλαίων 2,1 δισ. δολ.

Σύμφωνα με την Baron η αποτίμηση της SpaceX ανέρχεται σε περίπου 44 δισ. δολ.

Πηγή: newmoney