Έγινε εκατομμυριούχος από λάθος και τώρα είναι φυλακή για ληστεία

Ο Ρομάν Γιούρκοφ θέλησε να κάνει τη μεγάλη ζωή και το πλήρωσε ακριβά

Ένας άντρας από τη Ρωσία, έγινε εκατομμυριούχος από… λάθος της τράπεζας και κατέληξε να μπει φυλακή για έξι χρόνια για ληστεία.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά… Ο Ρομάν Γιούρκοφ από την Τούλα, έμεινε έκπληκτος όταν είδε στον λογαριασμό του 95.2 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 1.3 εκατ. δολάρια) την περσινή χρονιά. Όλο αυτό ήταν η συνέπεια ενός λάθος κατά την αναβάθμιση που έγινε στην εφαρμογή του ebanking του. Βέβαια, οι περισσότεροι θα είχαν αντιδράσει διαφορετικά στη συνέχεια γιατί τέτοια λάθη αργά ή γρήγορα διορθώνονται, ωστόσο ο 35χρονος αποφάσισε να απολαύσει τη νέα του περιπέτεια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, 31 Μαΐου με 1 Ιουνίου είχε κάνει 220 ξεχωριστές συναλλαγές, ξοδεύοντας «κατά την διακριτική του ευχέρεια», όπως είπε και οι επιθεωρητές.

Και δεν μιλάμε για μικτές συναλλαγές. Ο Γιούρκοφ πήρε 4 διαμερίσματα, μία BMW, μία Mercedes και ένα iPhone.

«Αγόρασα ότι ήθελα… Το μόνο που δεν πήρα ήταν ένα αεροπλάνο», είπε ο ίδιος. Στη δική του… ταινία βέβαια δεν υπήρχε happy end, όπως στις ταινίες, αλλά η κατηγορία για ληστεία και η φυλάκιση για έξι χρόνια.

Η περίπτωση του Γιούρκοφ βέβαια δεν είναι η μοναδική περίπτωση λάθους. Η Τζούλια Γιονκοβίσκι από το Λάργκο της Φλόριντα. Είχε στον λογαριασμό της 20 δολάρια και ξαφνικά είδε στις 19 ιουνίου σχεδόν 1 δισ. δολάρια: «Τρομοκρατήθηκα» είπε η Τζούλια που τις επόμενες ημέρες διορθώθηκε το… λάθος.

Πηγή: Gazzetta.gr