Ένα μαγικό πλωτό ξενοδοχείο στις όχθες του Σηκουάνα

Κατασκευάστηκε στο κήτος ενός παλιού καταμαράν

Το «OFF» δεν είναι απλά ένα ακόμη ξενοδοχείο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μοναδικό πλωτό σκάφος, που κατασκευάστηκε στο κήτος ενός παλιού καταμαράν.

>>>Διαβάστε ακόμη: Έτσι θα δείτε δωρεάν ταινίες και σειρές στο Netflix <<<

Σήμερα, σε αυτό έχουν κατασκευαστεί συνολικά 58 δωμάτια, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 4 σουίτες. Το πλωτό συγκρότημα διαθέτει επιπλέον ένα μπαρ ανοιχτό σε όλους από τις πέντε το απόγευμα, μια ρηχή πισίνα στο επίπεδο του ποταμού, μια μαρίνα και 400 m² βεράντας για το καλοκαίρι.

σ

Το «OFF»είναι αγκυροβολημένο στον ποταμό Σηκουάνα, στο 21ο διαμέρισμα, κοντά στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού Austerlitz. Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν δωμάτιο, επιλέγοντας μεταξύ της θέας στην αριστερή ή δεξιά όχθη, έχοντας από τη μία πλευρά τις όχθες του ποταμού Σηκουάνα και το σταθμό Austerlitz και από την άλλη ένα μείγμα αστικού ιστού και κίνησης των σκαφών στο ποτάμι.

Τον σχεδιασμό αυτού του πλωτού αρχιτεκτονικού αριστουργήματος υπογράφει ο Gerard Ronzatti του γραφείου Seine Design.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Eταιρεία μετατρέπει ξενοδοχεία σε οικονομικά διαμερίσματα <<<

Οι δύο μονοχρωματικές σουίτες έχουν τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος και του ασημιού και έχουν σχεδιαστεί από τους Maurizio Galante και Tal Lancman.

σ

Το διακριτικό περίγραμμα του ξενοδοχείου «αγκαλιάζει» απαλά το Σηκουάνα. Κομψές στέγες ψευδαργύρου έχουν κλίση προς τον ουρανό, ενώ μια κεντρική γυάλινη οροφή επιτρέπει το φυσικό φως στην καρδιά του σκάφους.

>>>Διαβάστε ακόμη: Γιατί αυτή η Bugatti Type 59 κοστίζει μια περιουσία; <<<

Η εντυπωσιακή δομή «κάθεται» αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρο. Στα τμήματα όπου είναι προσβάσιμα στο κοινό, οι όψεις είναι διαφανείς, ενώ σ’ αυτά που φιλοξενούν τους πελάτες του ξενοδοχείου, οι όψεις είναι επενδυμένες με ξύλο.

s

Το OFF είναι νηφάλιο και διαχρονικό, με μια επιλογή των «ευγενών» υλικών, όπως ξύλου, χαλκού, δέρματος, γυαλιού και ψευδαργύρου. Τα χρώματα είναι κυρίως χάλκινα και ζεστά.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ζήστε σαν την Marilyn έναντι μερικών χιλιάδων στο Beverly Hills <<<

Στο καθιστικό, η μεταλλική επένδυση της οροφής, όπως και η χάλκινη επένδυση της υποδοχής, αντανακλούν την κίνηση του νερού στο ποτάμι. Το γραφείο της υποδοχής κοσμεί ένα ξύλο 250 χρόνων, που ανασύρθηκε από το νερό. Όλη η κατασκευή λικνίζεται απαλά από την κίνηση του ποταμιού, δημιουργώντας μια ήρεμη όαση στην αστική πολύβουη κίνηση της πόλης.

s

Πηγή: portraits