Επενδυτής αγόρασε μετοχές της Tesla & παίρνει σύνταξη στα 39 του

Δεν σκοπεύει να πουλήσει ούτε μία από τις μετοχές της Tesla

Πολλοί επενδυτές σήμερα, πασχίζουν να κάνουν τη διαφορά. Υπάρχει ωστόσο ένας, ο Τζέισον Ντε Μπολτ, ο οποίος βλέπει τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική και είναι εδώ για να ταράξει τα νερά.

Πρώην εργαζόμενος της Google, σήμερα εργάζεται για την Amazon, ο Ντε Μπολτ βλέπει τις επενδύσεις ως ένα παιχνίδι πιθανοτήτων. Το 2013, αγόρασε για πρώτη φορά μετοχές της Tesla – 2.500 μετοχές έναντι 7,50 δολαρίων έκαστη. Σήμερα, η αξία τους ανέρχεται περίπου σε 2,2 εκατομμύρια δολάρια. 

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο γίγαντας της βιομηχανίας αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα. Η μετοχή της Tesla βρισκόταν εν μέσω ενός ανοδικού σερί 11 συνεδριάσεων που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Ακόμη, ο επενδυτής με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε γνωστή την είδηση ότι αποσύρεται από τον επενδυτικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του έγραφε:
«Σήμερα παίρνω σύνταξη από τον επιχειρηματικό κόσμο στην ηλικία των 39 ετών. Ωστόσο, δεν σκοπεύω να πουλήσω ούτε μία από τις μετοχές μου στο άμεσο μέλλον.»
δ

Στο tweet φαίνεται ότι το κέρδος του από τη μετοχή της Tesla αγγίζει τα 11.944.889,23 δολάρια. Μέσα σε μία μόνο ημέρα ο Ντε Μπολτ πρόσθεσε στην περιουσία του επιπλέον 904.216,50 δολάρια. Η είδηση αυτή έγινε viral σύμφωνα με το MarketWatch.

Πολλοί είναι εκείνοι που τον υποστηρίζουν. Διαθέτει ωστόσο και αρκετούς επικριτές οι οποίοι δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Μπεν Κάρλσον, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Ritholtz Wealth Managemenent. Ο ίδιος παραδέχεται από τη μία ότι θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Ντε Μπόλτ διαθέτοντας την περιουσία του, ωστόσο, από την άλλη, δεν συμφωνεί με την στρατηγική που ακολουθεί χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα αρκετά ριψοκίνδυνη. 

Ο 39χρονος, έχει ωστόσο διαφορετική άποψη. Μπορεί πολλές φορές να έχει χάσει αρκετά χρήματα, συγκεκριμένα πέρυσι έχασε 1,3 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια ημέρα, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του καθώς όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως «Η εταιρεία μόλις δημιουργήθηκε. Έχει να μας προσφέρει ακόμη πολλά εξάλλου είναι πιθανό να μην μπορέσουμε να δούμε άλλη εταιρεία σαν την Tesla μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.»

Πηγή: newmoney