Γιατί αυτά τα πεπόνια αξίζουν έως και $22.500 έκαστο

Τον Μάιο του 2019, 2 πεπόνια από την περιοχή του Χοκάιντο της Ιαπωνίας πουλήθηκαν έναντι 5 εκ. γεν

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λάτρεις των φρούτων, ωστόσο τα συγκεκριμένα σίγουρα δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ο λόγος είναι η τιμή που μπορεί να «πιάσουν» στην αγορά. Τον Μάιο του 2019, δύο πεπόνια από την περιοχή του Χοκάιντο της Ιαπωνίας πουλήθηκαν έναντι 5 εκατ. γεν. Δηλαδή πάνω από 45.000 δολάρια.

Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο ακριβά; Οχι μόνο η γεύση τους, αλλά και η εμφάνισή τους. Η ποικιλία crown melons είναι μια από τις πλέον γνωστές στην Ιαπωνία και έχουν αναδειχθεί σε μια πολύ σοβαρή επιχείρηση. Πωλούνται στις καλές φρουταγορές του Τόκιο φέροντας επάνω τους χαρακτηριστικές ετικέτες.

>>>Διαβάστε ακόμη: Τεράστια κέρδη για Γκέιτς, Μπέζος, Μάσκ & Ζούκερμπεργκ <<<

Όπως μεταδίδει το BusinessInsider, τα συγκεκριμένα πεπόνια παράγονται και αναπτύσσονται στη νομαρχία Σιζουόκα στην κεντρική Ιαπωνία και κοστίζουν από 200 δολάρια και πάνω το ένα. Σε αντίθεση με αυτά που βλέπουμε στις αγορές της Δύσης και που κοστίζουν γύρω στα 5 δολάρια, τα crown melons τυγχάνουν διαρκούς φροντίδας και προσοχής μέχρι να μεγαλώσουν.

σ

Το καθένα θέλει 100 μέρες για να μεγαλώσει και η παραγωγή τους γίνεται όλο τον χρόνο. Υπάρχουν 20 διαφορετικές ποικιλίες που παράγονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Οι αγρότες προσέχουν την ακριβή ποσότητα νερού που τα ποτίζει καθώς και τις συνθήκες αέρα και θερμότητας που πρέπει να κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

>>>Διαβάστε ακόμη: «Βγήκαν τα μαχαίρια» στην πλουσιότερη γερμανική οικογένεια <<<

Διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες που ονομάζονται φούτζι, γιάμα, σίρο και γιούκι. Τα πεπόνια με μικρά ελαττώματα κατατάσσονται στην κατηγορία γιούκι, ενώ οι τρεις τοπ κατηγορίες διακρίνονται από τα επίπεδα ζάχαρης και την τέλεια εμφάνισή τους. Το 55% της παραγωγής είναι στην κατηγορία σίρο, το 25% στην κατηγορία γιάμα και μόνο το 0,1% (ένα στα 1.000 που παράγονται δηλαδή) στην κατηγορία φούτζι που είναι και η κορυφαία.

σ

Η ανάπτυξή τους γίνεται εξ ολοκλήρου με χειρωνακτική εργασία καθώς, όσο μεγαλώνουν οι αγρότες τα τυλίγουν με λευκό χαρτί για να τα προστατεύσουν. Στη συνέχεια τα πλάθουν με το χέρι και τα γυαλίζουν ώστε να έχουν τέλειο σχήμα και ελκυστική εμφάνιση. Μετά τα καλύπτουν για να τα προστατεύσουν από τον ήλιο και ξεκινά το τελικό στάδιο ανάπτυξης.

>>>Διαβάστε ακόμη: Πόσα πρέπει να πληρώνει η γυναίκα και πόσα ο άντρας στο σπίτι <<<

Όπως λένε όσοι τα έχουν δοκιμάσει, η γεύση τους είναι απίστευτη, ενώ είναι γλυκά και ζουμερά. Το μόνο που μένει να αποφασίσει ο καταναλωτής είναι αν η γεύση αυτή αξίζει την τόσο υψηλή τιμή.