Γνωρίστε το εντυπωσιακό… διαστημόσπιτο των $140 εκ. (ΦΩΤΟ)

Το καθ'όλα διαφορετικό ακίνητο είναι η μοναδική ιδιωτική κατοικία που σχεδίασε η εμβληματική αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ

Στη μέση ενός δάσους στα περίχωρα της Μόσχας, βρίσκεται ένα σπίτι που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που περιμένει να δει κανείς όταν ακούει τη λέξη «σπίτι».

Εχει πάρει το προσωνύμιο «Διαστημόσπιτο» και είναι η μοναδική ιδιωτική κατοικία που σχεδίασε η εμβληματική αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ που πέθανε το 2016.

Ανατέθηκε στη διάσημη αρχιτέκτονα από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Βλάντισλαβ Ντορόνιν (φωτο κάτω), μεσίτη ακινήτων και ιδιοκτήτη του πολυτελούς μπραντ ξενοδοχείων Aman, που έβγαινε κάποτε με το σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ.

δ

Το σπίτι του Ντορόνιν, με εμβαδόν 36.000 τετραγωνικών ποδών (3.344 μέτρα), που το ονομάζει «Capital Hill Residence», βρίσκεται στο δάσος Μπαρβίκα έξω από τη Μόσχα και διαθέτει μια κυρίως κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται πάνω σε έναν στενό πύργο με ύψος 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το κάτω μέρος του σπιτιού που βρίσκεται εν μέρει κάτω από το έδαφος, περιλαμβάνει μια πισίνα με μήκος σχεδόν 20 μέτρων, σπά και ένα νάιτ κλαμπ, είχε πει στους Financial Times ο Ντορόνιν το 2018.

Η κατασκευή της ξεχωριστής αυτής κατοικίας κόστισε περίπου 140 εκατ. δολ., είπε εκπρόσωπος του Ντορόνιν στο Business Insider. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2008, αλλά ολοκληρώθηκε το 2018, δυο χρόνια μετά τον θάνατο της Χαντίντ.

Δείτε φωτογραφίες: