Η έπαυλη της οικογένειας Osama bin Laden πωλείται προς $28εκ

Η έπαυλη χτίστηκε το 1931 από σκυρόδεμα και βάφτηκε ροζ και απέχει μόλις λίγο από το Hotel Bel-Air – Φωτο

Ο αδελφός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Ιμπραήμ Μπιν Λάντεν, έχει καταχωρήσει προς πώληση την έπαυλή του στο Bel Air του LA των ΗΠΑ για ένα τεράστιο ποσό ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται η The Post.

Ο Ιμπραήμ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδελφός του περιβόητου τρομοκράτη, έχει στην κατοχή του το ακίνητο για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, από το 1983, σύμφωνα με τα αρχεία περιουσίας.

Ο Ιμπραήμ αγόρασε το αρχοντικό, μεσογειακού στιλ, προς 1.653.000 δολάρια εκείνη την εποχή- δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινές τιμές. 

d

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταχώρηση, ο ιδιοκτήτης (Ιμπραήμ Μπιν Λάντεν) δεν έχει μείνει στο σπίτι από την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Έτοιμο να ξαναγίνει, ο ιδιοκτήτης δεν είναι εδώ για πάνω από 20 χρόνια», αναφέρει η δημοσίευση. Παρά την εγκαταλελειμμένη του κατάσταση, η τιμή του ακινήτου βασίζεται «μόνο στην αξία της γης και την τοποθεσία».

Βρίσκεται στην περίφημη χαμηλότερη γειτονιά Bel Air, η κατοικία εκτείνεται σε 7.100 τετραγωνικά πόδια σε περισσότερα από 2 στρέμματα γης και αποτελείται από επτά υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια.

d

Η έπαυλη χτίστηκε το 1931 από σκυρόδεμα και βάφτηκε ροζ και απέχει μόλις λίγο από το Hotel Bel-Air.

Εσωτερικές φωτογραφίες του ακινήτου δεν υπάρχουν λόγω της κακής εσωτερικής του κατάστασης, αλλά εξωτερικά φαίνεται ότι αρκετοί φοίνικες συνεχίζουν να επιβιώνουν ενώ η πισίνα και το σπα φαίνονται καλά συντηρημένα.

d

d

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ιμπραήμ, ο οποίος εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε διακοπές στο εξωτερικό, δεν επέστρεψε ποτέ στις ΗΠΑ, φοβούμενος τη φήμη που φέρει το επώνυμό του.

Όπως ο Οσάμα, έτσι και ο Ιμπραήμ, είναι ένα από τα 56 παιδιά του μεγιστάνα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Αουάντ Μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε 22 γυναίκες. Ο Μοχάμεντ υπηρέτησε ως ο πατριάρχης της γενιάς Laden που ήταν πολυεκατομμυριούχα, οικογένεια η οποία είχε μακρούς και στενούς δεσμούς με την βασιλική οικογένεια της χώρας. 

d

d

Κατά τη δεκαετία του '60, το ακίνητο ανήκε στον παραγωγό του Χόλυγουντ Άρθουρ Φριντ, γνωστός για τις φημισμένες παραγωγές "Singin 'in the Rain" και "The Wizard of Oz".