Ιταλία: Η ποδοσφαιρική Serie A μπαίνει στο Metaverse

Η πρεμιέρα θα γίνει με τον αυριανό αγώνα μεταξύ της Μίλαν και της Φιορεντίνα

Η πρεμιέρα θα γίνει με τον αυριανό αγώνα μεταξύ της Μίλαν και της Φιορεντίνα και σε πρώτη φάση θα απευθύνεται στους οπαδούς από την Αφρική και την Μέση Ανατολή

Στον ολοένα και πιο δημοφιλή χώρο της εικονικής πραγματικότητας του Metaverse εισέρχεται το ιταλικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό διότι ο αυριανός αγώνας μεταξύ της Μίλαν και της Φιορεντίνα στο θρυλικό Σαν Σίρο για το ιταλικό πρωτάθλημα θα είναι το πρώτο που θα «παιχτεί» και στο Metaverse.

«Επιλέξαμε να γίνουμε οι πρώτοι που θα μεταδώσουμε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Metaverse διότι πιστεύουμε πως τα σύνορα της τεχνολογικής πρωτοπορίας είναι εξαιρετικά σημαντικά για μια μοντέρνα λίγκα, όπως η Serie A» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού πρωταθλήματος Λουίτζι Ντε Σιέρβο.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί στο «Serie A room» της virtual πλατφόρμας «The Nemesis» και σε πρώτη φάση θα απευθύνεται στους οπαδούς από την Αφρική και την Μέση Ανατολή. «Η Μέση Ανατολή και η Βόρειος Αφρική αναλογεί σε μια στρατηγική περιοχή για μας λόγω της κυρίαρχης παρουσίας της Generation Z και της δεκτικότητας της στις νέες εξελίξεις» σχολίασε ο Ντε Σιέρβο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ