Κάποιος έκατσε & υπολόγισε πόσο κόστισαν οι ζημιές στο Home Alone

Ένας επαγγελματίας υπολόγισε το κόστος επισκευής από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη δημοφιλή ταινία / Πόσα κόστισαν

Υπάρχουν αρκετές ταινίες που έχουν ταυτιστεί με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές είναι το «Μόνος στο Σπίτι», όπου ο μικρός Μακόλεϊ Κάλκιν υποδύεται τον Κέβιν.

Ο 8χρονος Κέβιν, αφού μένει μόνος του στο σπίτι, καθώς τον ξεχνούν οι γονείς του που φεύγουν ταξίδι για τις γιορτές, έρχεται αντιμέτωπος με δύο ληστές.

Η εφευρετικότητα του μικρού Κέβιν καταφέρνει να νικήσει τους Χάρι και Μαρβ, ωστόσο το σπίτι της οικογένειας θα υποστεί αρκετές και σημαντικές ζημιές.

Τις καταστροφές αυτές, υπολόγισε ο Carl Goulding από το Mybuilder.com.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Goulding σχεδίασε την κάτοψη του κάθε ορόφου και σημείωσε την κάθε ζημιά που προκλήθηκε στην προσπάθεια του μικρού πρωταγωνιστή να αποφύγει τους «κακούς».

Το κόστος των ζημιών στον πρώτο όροφο: α

Παράλληλα, υπολόγισε και το κοστολόγιο αποκατάστασης αυτών των καταστροφών, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι ζημιές στον δεύτερο όροφο:
α

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για τις ζημιές

Το θερμαινόμενο πόμολο: €120
Η πρώτη ένδειξη ότι ο Kevin δεν ήταν ένα κλασικό 8χρονο που έτρωγε bullying από αδέρφια, ξαδέρφια και θείους. Βρήκε έναν σατανικό τρόπο να βάλει φωτιά στο πόμολο και σε όποιο χέρι το ακουμπούσε, χωρίς να φαίνεται τίποτα απ' έξω. Κρέμασε μία θερμάστρα στο εσωτερικό της πόρτας. Φυσικά το πόμολο μετά ήθελε αντικατάσταση. €120.

Η πίσσα που έκρυβε ένα καρφί στις σκάλες: €830
Ο Marv πέρασε πολύ άσχημα εκείνο το βράδυ. Η πρόκα που πάτησε ανεβαίνοντας τις σκάλες από το υπόγειο πρέπει να ΠΟΝΕΣΕ. Αλλά περισσότερο πόνεσε το κόστος που χρειάστηκε για να αφαιρεθεί η πίσσα από τη σκάλα: €830.

Xmas cocktail - μπογιά, κόλλα, πούπουλα: €3.600
Το σαλόνι ήταν το βασικό πεδίο μάχης. Εκεί εκτόξευσε ο Kevin τους κουβάδες με την μπογιά πετυχαίνοντας και τις δύο φορές το κούτελο του Marv. Εκεί ενεργοποιήθηκε ο εκλεπτυσμένος μηχανισμός-ανεμιστήρας που τίναξε πούπουλα στον Harry. Και όλα αυτά με απλωμένη κόλλα παντού! Έτσι δημιουργήθηκε μία κρούστα στα πατώματα, τους τοίχους και τις κουπαστές. Δεν υπάρχει εναλλακτική για τους McCallisters. Αναγκαστική ανακαίνιση: €3.600.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια - νάρκες: €700
Απεγνωσμένος και ξυπόλητος, ο Marv δοκίμασε να μπει στο οχυρό του Kevin, από το παράθυρο. Τα γυμνά πέλματά του προσγειώθηκαν στα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έγιναν θρύψαλα. Μόνο για την αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών και σύμφωνα με τα στολίδια που θα έβρισκε κανείς σε μία βίλα στο Ιλινόι τη δεκαετία των 1990s, οι McCallisters θα έπρεπε να πληρώσουν €700!

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τους λυπόμαστε;
Ποιους; Αυτούς που έφυγαν για λουξ διακοπές στο Παρίσι αφήνοντας πίσω μόνο του ένα 8χρονο παιδί, τη χειρότερη περίοδο, όταν αδειάζουν οι βίλες στις καλές γειτονιές του Ιλινόι; Μάλλον όχι.

Έτσι και αλλιώς μάλλον ούτε αυτοί στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα. Δεν είχαν ιδιαίτερη ανάγκη. Έμεναν σε ένα σπίτι που (στην πραγματικότητα) το 2012 πουλήθηκε για $1,585 εκατ. Και μόνο για το ταξίδι που κανόνισαν από το Σικάγο στο Μαϊάμι - ναι, αυτό που δεν πρόλαβε ο Kevin - υπολογίζεται ότι πλήρωσαν πάνω από €35.320 για 15 άτομα. Εκ των οποίων τα 4 ταξίδεψαν στην πρώτη θέση.