Μπάφετ: Τι συμβουλεύει τους νέους ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

Ο 90χρονος δισεκατομμυριούχος μίλησε πρόσφατα σε αποφοίτους του πανεπιστημίου Lincoln της Νεμπράσκα

Ο Γουόρεν Μπάφετ, δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλός της Berkshire Hathaway, πρόσφατα συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Lincoln της Νεμπράσκα.

Ο 90χρονος θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Μάλιστα, το 2008 είχε ανακηρυχθεί ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης – συνάντησης για αποφοίτους του πανεπιστημίου και έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.

Ο Γουόρεν Μπάφετ απευθύνεται στους νέους και τους συμβουλεύει:

«Να μην σταματήσετε να διαβάζετε, να βρίσκετε τρόπους να εκφράζεστε και το πιο σημαντικό, να βρείτε μια δουλειά που θα σας συναρπάζει – την δουλειά των ονείρων σας.»

Παρακάτω θα βρείτε τα καλύτερα αποσπάσματα από όσα είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης σύμφωνα με το Βusiness Ιnsider.

«Οφείλω την ύπαρξή μου στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα.»
Οι γονείς του Μπάφετ, Χάουαρντ και Λέιλα, γνωρίστηκαν σε αυτό το κολέγιο ενώ εργάζονταν στην εφημερίδα του, The Daily Nebraskan.
δ

«Έχω λάβει πολλά και ωραία δώρα στη ζωή μου, αλλά δεν νομίζω ότι έχω πάρει ποτέ καλύτερο από αυτό.»

Φοιτητές από το πανεπιστήμιο κάποτε έδωσαν στον Μπάφετ, ένα βιβλίο που περιέχει όλες τις πρώτες σελίδες του The Daily Nebraskan από την περίοδο που ο πατέρας του ήταν ο συντάκτης της εφημερίδας.

  • «Είμαι τόσο τυχερός που γεννήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαι τυχερός που γεννήθηκα στη Νεμπράσκα. Είμαι τυχερός που έλαβα την συγκεκριμένη εκπαίδευση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα είναι τέλεια, ούτε ο κόσμος είναι τέλειος.»
  • «Πρέπει να αναζητήσετε να βρείτε εκείνη τη δουλειά που θα θέλατε να κάνατε ακόμη και αν δεν χρειαζόταν να εργαστείτε. Αυτή θα είναι η σωστή δουλειά για εσάς.»
  • «Μην στοχεύσετε σε τίποτα λιγότερο. Να βρείτε την δουλειά που θα αγαπάτε πραγματικά. Την δουλειά για την οποία θα πετάγεστε από το κρεβάτι κάθε μέρα και θα ανυπομονείτε να πάτε σε αυτή»
  • «Αναπτύξτε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Πρέπει να είστε σε θέση να χειρίζεστε σωστά τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο.»
  • «Η μάθηση είναι υπέροχο πράγμα. Είναι υπέροχο συναίσθημα όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο κάτι που δεν ήξερες μέχρι εκείνη τη στιγμή.»
  • «Κάποια συγγενής μου μου είπε μια φορά ότι είμαι ένα βιβλίο με πόδια.»

«Είμαι 90 ετών, και πιστέψτε με μέχρι σήμερα, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που έγιναν πολύ πλούσιοι στη ζωή τους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι. Έχω γνωρίσει ανθρώπους διάσημους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι. Όμως ποτέ δεν γνώρισα έναν άνθρωπο που έφτασε την ηλικία έστω των 70 που να τον αγαπούσαν όλοι όσοι ήθελαν να τον αγαπούν. Όποιος το έχει καταφέρει αυτό, αυτό είναι πραγματική επιτυχία.»

Πηγή: newmoney