Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος

Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με καθαρή αξία που ξεπερνά τα 185 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση που σημείωσε την Πέμπτη η τιμή μετοχής της Tesla έσπρωξε τον Μασκ πάνω από τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη από το 2017 και για την ώρα έχει αξία 184 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η εκτίναξη της περιουσίας του Μασκ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους σηματοδοτεί την ταχύτερη στην Ιστορία άνοδο στην κορυφή της λίστας των πλουσίων αλλά και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του διάσημου επιχειρηματία που μόλις πριν 18 μήνες μονοπωλούσε τα πρωτοσέλιδα για την ταχύτητα με την οποία η Tesla «έκαιγε» την ρευστότητά της και την προσωπική του μόχλευση κατά της μετοχής της Tesla.

Ο Μασκ στις αρχές του 2020 είχε αξία περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μόλις που έμπαινε στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους του κόσμου. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η εκτόξευση της μετοχής της Tesla μαζί με το γενναίο πακέτο αποδοχών του πρόσθεσαν περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή αξία του, όπως μεταδίδει το CNBC.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Amazon παρέμεινε σταθερή εξαιτίας της ενδεχόμενης ρύθμισης από την Ουάσινγκτον.

Τον Ιούλιο ο Έλον Μασκ ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος. Τον Νοέμβριο πέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Ο Μασκ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την περιουσία του τους τελευταίους 12 μήνες απ' ό,τι είναι ολόκληρη η καθαρή αξία του Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή πάνω από 132 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εμπορική αξία της Tesla έχει αυξηθεί στα 737,6 δισ. δολάρια.

Πηγή: Sputnik.gr