Ο θρυλικός KITT του Michael Knight πουλήθηκε για 300.000 δολάρια!

Ο KITT ήταν το «δεξί» χέρι του Michael Knight στον «Ιππότη της Ασφάλτου» & είχε πρωτοποριακό σχεδιασμό για την εποχή του

Στο πέρασμα των χρόνων πολλά αυτοκίνητα χάραξαν τη δική τους πορεία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποκτώντας χιλιάδες οπαδούς σε κάθε άκρη της γης. Ένα εξ αυτών είναι και ο θρυλικός KITT, το μαύρο αυτόνομο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Michael Knight (David Hasselhoff) στη σειρά (Knight Rider) «Ιππότης της Ασφάλτου». Πρόκειται για ένα Pontiac Trans Am του 1982 που άνηκε στον ηθοποιό. Πάνω σε αυτό το μοτίβο σχεδιάστηκε και ο KITT.

Η κατασκευή του θεωρήθηκε πολύ πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή καθώς διέθετε ασύλληπτη τεχνητή νοημοσύνη, ήταν αυτόνομος, ενώ το αμάξωμά του ήταν… μοριακά συγκολλημένο. Παράλληλα, απολάμβανε Turbo Boost για την αποφυγή εμποδίων, έφερε δυνατότητα ανθρώπινης ομιλίας, όπως και κάποιες λειτουργίες που τον καθιστούσαν… πανίσχυρο σε οποιαδήποτε συνθήκη.  Ειδικότερα, έφερε δυνατότητα καταδίωξης (Pursuit), μπορούσε να γίνει πλήρως αθόρυβο (Silent) και ήταν ειδικός στην παρακολούθηση υπόπτων (Surveillance).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ακόμη  ενσωμάτωνε έναν 5λιτρο V8 κινητήρα ο οποίος απέδιδε 145 ίππους και συνδυαζόταν είτε με ένα 4τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο των 3 σχέσεων. Παράλληλα, μπορούσε να επιταχύνει στα 96χλμ./ώρα από στάση σε 9,2 sec, νούμερο που το καθιστούσε σε ένα από τα ταχύτερα μοντέλα της εποχής.

Πουλήθηκε 300.000 δολάρια

Ο Κ.Ι.Τ.Τ δημοπρατήθηκε από τον οίκο LiveAuctionees και πλειοδοτήθηκε από έναν ενδιαφερόμενο έναντι 300.000 δολαρίων. Η τιμή του κυμαινόταν από  175.000 (138.000 ευρώ) και 300.000 δολάρια (244.000 ευρώ), ενώ είχαν κατατεθεί προσφορές που άγγιζαν το 1 εκατ. δολάρια (815.000 ευρώ).

Πηγή: Protothema.gr