Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της Amazon υπό την ηγεσία Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος κλείνει τον κύκλο που διέγραψε στην Amazon - Αυτά είναι τα σπουδαιότερα επιτεύγματά του

Έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, αποσύρεται από το τιμόνι της εταιρείας. Η ημερομηνία που αποφάσισε να φύγει, δεν είναι τυχαία, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τελευταίας εταιρικής σύσκεψης υπό την ηγεσία του.

Είναι η ημερομηνία που πίσω στο 1994, ο Τζεφ Μπέζος ενσωμάτωσε την Amazon στις επιχειρήσεις του. Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει. Ο Μπέζος ήταν εκείνος που ζωντάνεψε την ιδέα για το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο πλέον αποτελεί καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της Amazon υπό την ηγεσία του Μπέζος;
Στη διάρκεια που ο Τζεφ Μπέζος υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της Amazon και συγκεκριμένα από το 1995 έως το 2020, οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν περισσότερες από 772.000 φορές.

διάγραμμα

Οι καθαρές πωλήσεις της Amazon το 2020 ήταν περίπου ισοδύναμες με το ΑΕΠ της Αργεντινής. Οι διαδικτυακές πωλήσεις εξακολουθούν να κυριαρχούν, αλλά η υπηρεσία της εταιρείας, Amazon Web Services, έχει εξελιχθεί σε τεράστια πηγή εσόδων.

διάγραμμα

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άτομα εργάζονται στην Amazon. Η μοναδική εταιρεία σε όλο τον κόσμο που απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους είναι η Walmart.

διάγραμμα

Περισσότεροι από 95.500 οδηγοί παραδίδουν καθημερινά πακέτα της εταιρείας. Η Amazon διαθέτει τουλάχιστον 30.000 φορτηγά και 20.000 βανάκια. Περιμένει να εντάξει στο στόλο της 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά. Σύμφωνα με στοιχεία από το BusinessInsider, ο τεχνολογικός κολοσσός παρέδωσε περίπου 5,1 δισεκατομμύρια δέματα το 2020 – σχεδόν ο ίδιος αριθμός με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

διάγραμμα

Η Amazon διαθέτει επίσης και δικά της αεροπλάνα. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ο συνολικός αριθμός των αεροπλάνων της εταιρείας θα φτάνει συνολικά τα 85.

διάγραμμα

NEWMONEY