Padel: Η νέα τάση που σαρώνει και στην Κύπρο - Ευκαιρία για επένδυση (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί τα γήπεδα Padel γεμίζουν με κόσμο το τελευταίο διάστημα και στην Κύπρο; Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σπορ των τελευταίων ετών, παίζει πλέον δυνατά και στη χώρα μας - Γνωρίστε το Padel

Ονομάζεται Padel. Είναι σαν τένις, αλλά δεν είναι ακριβώς τένις. Μοιάζει και λίγο με το σκουός αλλά δεν είναι σκουός. Είναι το αγαπημένο άθλημα του Κλοπ, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, του Νεϊμάρ, του Μέσι  και άλλων αστέρων και διασημοτήτων. Μάλιστα ο Μέσι διαθέτει στο σπίτι του γήπεδο του Padel.

 

F

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σπορ των τελευταίων ετών στον κόσμο, που παίζει πλέον δυνατά και στην Κύπρο.

F

Το Padel, γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση με εκατομμύρια παίκτες να το απολαμβάνουν, με χιλιάδες γήπεδα να «ξεφυτρώνουν» παντού και επιχειρηματίες να επενδύουν σε υποδομές βλέποντας την μεγάλη δημοφιλία που απολαμβάνει και την ταχύτατη εξάπλωσή του.

Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως Μεξικό και Αργεντινή εκτοξεύτηκε στην κορυφή, στην Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία εξαπλώνεται ραγδαία και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη αποκτά ολοένα και περισσότερους νέους φίλους. Μέσα σε αυτές τις χώρες και η Κύπρος αφού το Padel κερδίζει συνεχώς «φανατικούς» παίκτες που γεμίζουν καθημερινά τα γήπεδα. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ειδικοί εκτιμούν ότι σύντομα το Padel θα είναι και Ολυμπιακό άθλημα. 

Padel - Οι βασικές γνώσεις

Είναι ένα άθλημα που μοιάζει πολύ με το τένις αλλά συνδυάζει και στοιχεία από το σκουός. Το όνομα του προέρχεται από την ειδική ρακέτα του, η οποία μοιάζει κάπως σαν ένα μικρό κουπί (paddel). Αρχικά αναγραφόταν ως ‘’Paddle’’, αλλά στην πορεία για λόγους ευκολότερης προφοράς έγινε ‘’Padel’’. Είναι ένα πολύ απλό άθλημα, ιδανικό για όλες τις ηλικίες που προσφέρεται για πολύ καλή εκγύμναση. 

Οι κανόνες και οι διαφορές του τένις με το Padel

Οι κανόνες του Padel μοιάζουν με αυτούς του τένις αλλά υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες που διαφοροποιούν τα δύο αθλήματα. Κατ’ αρχάς το μέγεθος του γηπέδου στο Padel είναι μικρότερο και είναι περιτριγυρισμένο με ειδικά τζάμια τα οποία δεν αφήνουν την μπάλα να βγει εκτός γηπέδου. 

Εάν για παράδειγμα η μπάλα χτυπήσει στο γήπεδο του αμυνόμενου και μετά στο τζάμι, τότε το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.  Αν η μπάλα χτυπήσει κατευθείαν στο τζάμι, τότε μετράει ως άουτ και τον πόντο παίρνει ο αντίπαλος.

Επιπλέον, το Padel παίζεται μόνο σε διπλό, τέσσερις παίκτες δηλαδή, αφού το γεγονός ότι δεν σταματά συχνά το παιχνίδι, αυξάνει την ταχύτητα και τις απαιτήσεις του αγώνα. 

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η ρακέτα του Padel είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του τένις, διάτρητη, χωρίς το ειδικό δίχτυ της ρακέτας του τένις. 

f

Το μπαλάκι του Padel είναι παρόμοιο με εκείνο του τένις αλλά λίγο μικρότερο και ελαφρύτερο. 

Τα οφέλη του Padel 

Το Padel είναι σαφώς πιο εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι από το τένις. Γι’ αυτό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκτοξεύθηκε το ενδιαφέρον, αφού το παιχνίδι είναι… εθιστικό. Την ίδια στιγμή όμως είναι πολύ αθλητικό παιχνίδι αφού έχει συνεχή κίνηση, έντονα τρεξίματα και γρήγορες εναλλαγές που γυμνάζουν όλο το σώμα. Επιπλέον βελτιώνει και τα αντανακλαστικά.

Στην Κύπρο από Padel Specialists και Δημήτρη Λεοντή - Έρχεται… πανικός στη Λευκωσία

Στην Κύπρο το άθλημα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη χάρη στην Padel Specialists και τον πρώην πρωταθλητή του τένις Δημήτρη Λεοντή, ο οποίος είναι και μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις και στην Ελλάδα. 

φ

Ο Δημήτρης Λεοντή στη φώτο αριστερά μαζί με τον Διευθύνων Σύμβουλο της M3, κορυφαίας εταιρείας προπονητικής για το Padel με την οποία η Padel Specialists συνεργάζεται. 
 

Ο Δ. Λεοντής όντως γνώστης των πραγμάτων, πίστεψε στο Padel και ήταν ο πρωτοστάτης για να δημιουργηθούν τα πρώτα γήπεδα στην Κύπρο. Η εταιρεία του Anageno Padel Specialists έχει δημιουργήσει το concept Padel Center MyWelPad. Ήδη ξεκίνησε την λειτουργία του το πρώτο MyWelPad Padel Center στις εγκαταστάσεις του Herodotou Tennis Academy στο Μενεού, ενώ πριν το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει και το δεύτερο στο Wembley Park στην Ξυλοφάγου. Εντός Μαίου το τρίτο MyWelPad Center θα έρθει στην Λευκωσία όπου θα είναι οι πρώτες εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν κλειστά γήπεδα.

sg

Εξαιρετική ευκαιρία για επένδυση

Το γεγονός ότι το άθλημα αναπτύσσεται ραγδαία, είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επένδυση χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο. Η ομάδα της MyWelPad έχει την τεχνογνωσία, να καθοδηγήσει κάθε ενδιαφερόμενο από το πρώτο βήμα στο… πρώτο σέρβις στο γήπεδο και φυσικά την όλη διαχείριση της επιχείρησης. 

g

g