Το πλαστικό στέμμα του ράπερ που μπορεί να πουληθεί $300.000 

Αυτό το πλαστικό αντικείμενο είναι μέρος της πρώτης δημοπρασίας hip-hop του Sotheby’s στις 15 Σεπτεμβρίου

Το στέμμα που φόρεσε ο ράπερ Christopher Wallace (γνωστός και ως Notorious B.I.G., Biggie smalls/Biggie) τρεις μέρες πριν από την δολοφονία του το 1997, θα μπορούσε να πουληθεί μέχρι και 300.000 δολάρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Αυτό το πλαστικό αντικείμενο είναι μέρος της πρώτης δημοπρασίας hip-hop του Sotheby’s στις 15 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει 120 lots, με εμβληματικά αντικείμενα, σύγχρονη τέχνη, φωτογραφία, μόδα, κοσμήματα, καθώς και φυλλάδια και αφίσες που καταγράφουν την άνοδο και την επίδραση αυτού του μουσικού είδους. Τα περισσότερα αντικείμενα προέρχονται από τους καλλιτέχνες και τις περιουσίες τους, σύμφωνα με το Sotheby’s.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ο δισεκατομμυριούχος που αψηφά την πανδημία  <<<

Το στέμμα θα πουληθεί από τον Barron Claiborne, φωτογράφο που προσλήφθηκε από το Rap Pages Magazine το 1997 για την τελευταία φωτογράφιση του Wallace. Ο ράπερ δολοφονήθηκε ύστερα από τρεις ημέρες στο Los Angeles. Ο Claiborne ήθελε να απεικονίσει τον ράπερ ως τον Βασιλιά της Νέας Υόρκης, που κάθεται στον θρόνο. Ο Sean “Diddy” Combs, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής του Biggie, συνόδεψε τον καλλιτέχνη στην φωτογράφιση, και εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με την ιδέα, ανησυχώντας ότι ο Notorious B.I.G. θα μοιάζει με τον «Burger King,» σύμφωνα με το Sotheby’s.

Το αντικείμενο συνοδεύεται με τρία αντίγραφα της φωτογράφισης. Στο εσωτερικό του στέμματος είναι χαραγμένη η φράση «Crown from Biggie Kony Shot NYC 3-6-97» και έχει την υπογραφή του Biggie μαζί με του Claiborne.

>>>Διαβάστε ακόμη: Νοικιάστε το δικό σας ιδιωτικό νησί στην Καραϊβική με €97/άτομο <<<

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 22 ραβασάκια γραμμένα από τον Tupac Shakur στην ηλικία των 16 ετών προς την Kathy Loy, εφηβικό έρωτα και συμμαθήτρια του στην Σχολή Τέχνης της Βαλτιμόρης. Τα γράμματα εκτιμάται ότι θα πουληθούν από 60.000 έως 80.000 δολάρια.

Ένα ποσό από τις πωλήσεις του Sotheby’s θα διατεθεί για την Building Beats, μη-κερδοσκοπική οργάνωση που μαθαίνει τεχνολογία, επιχειρηματικότητα και διοίκηση στη νεολαία μέσω μουσικών προγραμμάτων.
δ

Πηγή: mononews